Secția Specială, doi ani de neîmpliniri mărețe

Secția Specială, doi ani de neîmpliniri mărețe

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui- Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui Efortul bugetar al statului cu menținerea acestei Secții este de 468.000 de lei pe lună doar pentru cheltuieli de personal. Rezultatul. 15.079.946 lei cheltuiți. 0 magistrați trimiși în judecată. Nu este nici un secret că USR PLUS s-a opus înființării secției speciale, o […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui- Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui

Efortul bugetar al statului cu menținerea acestei Secții este de 468.000 de lei pe lună doar pentru cheltuieli de personal. Rezultatul.

15.079.946 lei cheltuiți.

0 magistrați trimiși în judecată.

Nu este nici un secret că USR PLUS s-a opus înființării secției speciale, o instituție creată la inițiativa lui Florin Iordache și PSD. Am avertizat atunci că rolul adevărat al acestei instituții va fi cel de a intimida magistrații, și nu cel pretins, anume de a ancheta magistrații care au săvârșit potențiale infracțiuni.

Adevăratul scop s-a văzut în mai multe cazuri, în special atunci când SIIJ a încercat să blocheze efectiv obținerea postului de procuror-șef al parchetului european de către Laura Codruța Kovesi. O altă „coincidență” a fost că, după ce a intervenit pentru a opri mai multe procese ale unor personaje controversate, fostul șef al SIIJ, Gheorghe Stan, a fost răsplătit cu o funcție de judecător la CCR.

Desființarea SIIJ este o prioritate pentru noul Guvern, iar în luna februarie, vom dezbate în Parlament legislația necesară desființării acestei instituții care doar a tocat bani în cei 2 ani de la înființare. Atribuțiile acestei secții vor fi preluate de parchetele existente, care vor ancheta infracțiunile săvârșite de magistrați în funcție de specificul acestora.

Este timpul să avem instituții care servesc interesele cetățeanului, nu ale unor indivizi care se află efemer în funcție.


Distribuie articolul