Secția Specială mai face un serviciu PSD-ului, înainte de a fi desființată: încearcă s-o invalideze pe Clotilde Armand! După aproape 5 luni de la alegeri, SIIJ a decis renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1

Secția Specială mai face un serviciu PSD-ului, înainte de a fi desființată: încearcă s-o invalideze pe Clotilde Armand! După aproape 5 luni de la alegeri, SIIJ a decis renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Secția Specială mai face un serviciu PSD-ului, înainte de a fi desființată: încearcă s-o invalideze pe Clotilde Armand! După aproape 5 luni de la alegeri, SIIJ a decis renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro ) Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ), supranumită Secția Specială, a dispus, printr-o ordonanță de delegare, ca Poliția București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București. Scrutinul din 27 septembrie 2020 a fost câștigat de Clotilde Armand (USR-PLUS, susținută și […]

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro )

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ), supranumită Secția Specială, a dispus, printr-o ordonanță de delegare, ca Poliția București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București.

Scrutinul din 27 septembrie 2020 a fost câștigat de Clotilde Armand (USR-PLUS, susținută și de PNL) în fața lui Dan Tudorache (PSD), la o diferență de 1.007 voturi (36.454 / 35.447). În procente, diferența a fost de 1,13% (40,95% față de 39,82%).

Procurorul SIIJ a dispus măsura de renumărare a voturilor într-un dosar constituit în urma unei plângeri a PSD. Partidul condus de Marcel Ciolacu a reclamat o presupusă fraudă la vot, fără să poată prezenta însă nicio dovadă. Acuzațiile PSD au fost însoțite însă de o campanie mediatică extrem de puternică.În plângerea legată de rezultatul alegerilor, PSD a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna (președintele USR), Nicolae Sprâncu (procuror, președintele Biroului Electoral Sector 1) și Andrei Nicolescu (membru USR).

Faptul că președintele Biroului Electoral Sector 1 a fost un magistrat (procurorul Nicolae Sprâncu) a făcut ca dosarul să fie de competența Secției Speciale, o unitate de parchet compromisă și fără viitor, desființarea sa fiind o chestiune de luni, poate chiar săptămâni.

Procurorul Sorin Iașinovschi, de la Secția Specială, susține în ordonanța emisă, că pentru a face actele necesare din dosar este necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale. Mai eaxct: toate voturile din cele 166 de secții din Sectorul 1.

Întrebat dacă ar putea fi invalidat mandatul de primar al lui Clotilde Armand, avocatul Mihai Drăgan (apărătorul fostului primar Dan Tudorache) a spus marți, la Antena 3: „Finalul, probabil, acesta va fi”. 

„Sunt 166 de secții, renumărarea va dura probabil 2-3 săptămâni”, a mai spus Drăgan.

Clotilde Armand a tăiat contractele prin care sume uriașe se scurgeau de la Primăria Sectorului 1 spre Antena 3, sub formă de publicitate (inclusiv campanii de publicitate mincinoasă). De atunci, Antena 3 a pornit un adevărat jihad mediatic împotriva primăriței USR-PLUS.

O altă direcție de atac la Antea 3, la fel de diversionistă: noul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR-PLUS), vrea să desființeze Secția Specială „pentru a nu mai ancheta alegerile fraudate de la Sectorul 1”!

După ce a pierdut Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache a fost recuperat de PSD și făcut deputat, pe lista de la București. În campania electorală pentru parlamentare a izbucnit scandalul șpăgilor luate de acesta, de peste 3 milioane de euro, prin intermediul a două paravane: fosta soție și al menajera. Tudorache a rămas în libertate doar după ce a plătit cauțiunea de un milion de euro stabilită de DNA (de fapt, fosta soție a depus garanții imobiliare care să acopere această sumă).


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta