Secția specială trebuie desființată!

Secția specială trebuie desființată!

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui Ne-am asumat în fața românilor că vom desființa Secția Specială de Anchetare a Infracțiunilor din justiție și asta vom face. Stelian Ion, Ministrul Justiției, a trimis către Guvern proiectul de lege care prevede desființarea Secției speciale. În Parlament, coaliția va vota pentru […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui

Ne-am asumat în fața românilor că vom desființa Secția Specială de Anchetare a Infracțiunilor din justiție și asta vom face.

Stelian Ion, Ministrul Justiției, a trimis către Guvern proiectul de lege care prevede desființarea Secției speciale. În Parlament, coaliția va vota pentru acest proiect.

Ne-am opus încă de la început acestei instituții, înființată la inițiativa lui Florin Iordache, parlamentarul PSD de tristă amintire. Această secție a înghițit un buget uriaș, trimițând doar 4 dosare în judecată în ultimii 2 ani. Un calcul simplu ne arată că s-a cheltuit colosala sumă de 3.750.000 de lei per dosar în ultimii 2 ani.

Anterior, DNA avea toate resursele pentru a desfășura această activitate, de anchetare a magistraților corupți, urmând ca ei să se supună legii. Odată luată de la DNA această atribuție, identificarea magistraților corupți a fost dusă în derizoriu.

Scopul SIIJ nu a fost altul decât să intimideze magistrații care își făceau treaba, fiind un instrument de intimidare.

USR PLUS va readuce normalitatea în sistemul de justiție. Împreună continuăm #RevoluțiaBuneiGuvernari.


Distribuie articolul