Ședința Coaliției se reia marți. Barna rămâne pe poziții: anunță că nu-l sprijină pe premierul Cîțu

Ședința Coaliției se reia marți. Barna rămâne pe poziții: anunță că nu-l sprijină pe premierul Cîțu
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ședința Coaliției se reia marți. Barna rămâne pe poziții: anunță că nu-l sprijină pe premierul Cîțu

( Elena Andrei – Newsweek ) Ședinta Coaliției de guvernare s-a încheiat luni seară fără un verdict. Vicepremierul Dan Barna a spus că „Partidele și-au exprimat argumentele. Noi nu mai acordăm încrederea premierului Florin Cîțu. Vom continua mâine discuțiile, la ora 16.00″. Cîțu a cerut o nominalizare la MS. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat […]

( Elena Andrei – Newsweek )

Ședinta Coaliției de guvernare s-a încheiat luni seară fără un verdict. Vicepremierul Dan Barna a spus că „Partidele și-au exprimat argumentele. Noi nu mai acordăm încrederea premierului Florin Cîțu. Vom continua mâine discuțiile, la ora 16.00″. Cîțu a cerut o nominalizare la MS.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că a fost ă ședință „extrem de constructivă și de coerentă”.

„Toate scenariile au fost analizate. Am avut o discuție constructivă. Am stabilit că trebuie sa continuam mâine. În ceea ce ne privește, am spus că nu există o alternativă la această Coaliție. Trebuie să găsim acele proceduri interne în Coaliție fără să lezăm autoritatea prim-ministrului. Suntem oameni reponsabili, oameni maturi și vom susține în continuare această Coaliție. După patru luni, nu ne permitem o tensiune mai mare, o criză politică și nici nu se va întâmpla acest lucru. A fost o ședință extrem de constructivă și de coerentă”, a declarat Hunor.

Coaliția se află în discuții tensionante după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, între partenerii de guvernare având loc un adevărat război al declarațiilor.

Premierul a fost numit „vătaf” de conducerea USR PLUS.

De partea cealaltă, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că orice ministru care vorbește împotriva premierului trebuie să aibă „bagajele făcute”.

Ședința de Coaliție în care ar fi trebuit discutate tensiunile dintre PNL și USR PLUS a început la ora 17 și s-a încheiat în jurul orei 21, urmând să fie reluată marți.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta