Șeful diplomației SUA, întâlniri cu omologii francez și german la Londra: Cooperarea transatlantică, esențială în fața acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei și Chinei

Șeful diplomației SUA, întâlniri cu omologii francez și german la Londra: Cooperarea transatlantică, esențială în fața acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei și Chinei
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Șeful diplomației SUA, întâlniri cu omologii francez și german la Londra: Cooperarea transatlantică, esențială în fața acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei și Chinei

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro ) Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a discutat marți, la Londra, cu omologii săi din Franța și Germania, Jean-Yves Le Drian și Heiko Maas, despre sprijinul pentru suveranitatea Ucrainei și monitorizarea acțiunilor agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei, informează Departamentul de Stat într-o serie de comunicate. Șeful diplomației americane […]

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro )

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a discutat marți, la Londra, cu omologii săi din Franța și Germania, Jean-Yves Le Drian și Heiko Maas, despre sprijinul pentru suveranitatea Ucrainei și monitorizarea acțiunilor agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei, informează Departamentul de Stat într-o serie de comunicate.

Șeful diplomației americane se află la Londra, unde participă la reuniunea miniștrilor de externe din țările G7, iar joi va efectua o vizită în Ucraina, prima sa deplasare în estul Europei de la preluarea conducerii Departamentului de Stat. În capitala britanică, Antony Blinken a avut întrevederi și cu șeful diplomației UE, Josep Borrell, cu ministrul de externe Dominic Raab și a fost primit la Downing Street 10 de prim-ministrul Boris Johnson.

“Secretarul Blinken și ministrul de externe Maas au subliniat importanța coordonării privind agenda NATO 2030, retragerea trupelor din Afganistan și sprijinirea Ucrainei în fața agresiunii Rusiei”, a transmis purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price.

Mai mult, Antony Blinken a readus în discuție, asemenea dialogurilor precedente cu omologul german, opoziția puternică a administrației Biden față de conducta Nord Stream 2.

“Secretarul și ministrul de externe au subliniat că cooperarea transatlantică este esențială în fața activităților de destabilizare rusești, chineze și iraniene”, a mai arătat sursa citată.

În ce privește întâlnirea cu omologul francez, Antony Blinken și Jean-Yves Le Drian au afirmat sprijinul neclintit al SUA și al Franței pentru suveranitatea Ucrainei și au fost de acord să monitorizeze îndeaproape agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Reuniunea miniștrilor de externe din țările G7, găzduită de Marea Britanie, este prima astfel de întâlnire în persoană din 2019 încoace. Reuniunea pregătește cadrul summitului liderilor G7 din 11-13 iunie, care va avea loc în Regatul Unit, și care va preceda summitul NATO de la Bruxelles din 14 iunie și un summit UE-SUA.

Statele G7 încearcă să convină asupra unor acțiuni decisive menite să protejeze democrațiile împotriva amenințărilor globale, cum ar fi cele reprezentate de China și Rusia.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta