Şeful Gărzii de Mediu despre gunoiul care sufocă sectorul 1: Miroase groaznic. Primăria să ridice din stradă deşeurile

Şeful Gărzii de Mediu despre gunoiul care sufocă sectorul 1: Miroase groaznic. Primăria să ridice din stradă deşeurile
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Şeful Gărzii de Mediu despre gunoiul care sufocă sectorul 1: Miroase groaznic. Primăria să ridice din stradă deşeurile

( TheEpochTimes ) Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat sâmbătă la Digi24 că primăria Sectorului 1 trebuie, potrivit legii, să facă tot posibilul să ridice din stradă deşeurile care au ajuns să sufoce sectorul capitalei administrat de Clotilde Armand, în contextul în care operatorul de salubritate care deservea zona refuză de şase zile […]

( TheEpochTimes )

Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat sâmbătă la Digi24 că primăria Sectorului 1 trebuie, potrivit legii, să facă tot posibilul să ridice din stradă deşeurile care au ajuns să sufoce sectorul capitalei administrat de Clotilde Armand, în contextul în care operatorul de salubritate care deservea zona refuză de şase zile să mai presteze servicii.

„Legea spune că autorităţile au următoarele atribuţii şi răspunderi, adică primăria, asigură luarea măsurilor de salubrizare, de întreţinere a spaţiilor verzi, etc. În cazul nostru, primăria trebuie să facă tot posibilul să ridice aceste deşeuri şi să menţină o stare corespunzătoare a spaţiilor publice. Pe de altă parte, şi prestatorul de servicii beneficiază de un contract, trebuie să se asigure că ridică deşeurile şi tranşează această problemă financiar în instanţă”, a explicat şeful Gărzii de Mediu.

Berceanu a relatat că în urmă cu 10 ore fusese să vadă gunoaiele care zac pe străzi, şi declară că mirosul emanat de acestea este „groaznic”.

„Ultima oară când am fost să văd gunoaiele a fost acum 10 ore şi miroase. Ploaia a îmbibat deşeurile cu apă şi acum apa se evaporă, miroase groaznic. Mai mult, se scurge lichid din aceste deşeuri. […] Din experienţa practică, ceea ce ne-a salvat pe noi, cetăţenii, sunt temperaturile scăzute. Altfel, dacă am fi avut temperaturi de 29 – 32 de grade, era un disconfort puternic”, a subliniat oficialul.

Şeful Gărzii de Mediu a mai adăugat că a fost trimis un control la firma de salubritate şi că vor fi controale şi la primăria sectorului 1, şi la celelalte sectoare din Capitală, astfel încât asemenea situaţii să nu se mai repete.


Distribuie articolul