Si daca Europa, esueaza ?

Si daca Europa, esueaza ?

Din pacate aceasta intrebare nu poate fi pusa intr-un alt context si in alte timpuri. Sa luam exemplul Europei, sa ne intrebam daca UE a gasit modalitatea cea mai eficienta de a tine in echilibru tendintele si dificultatile datorate identitatii nationale, orgoliului national si de ce nu traditiile locale. Va rezista aceasta structura aflata sub […]

Din pacate aceasta intrebare nu poate fi pusa intr-un alt context si in alte timpuri. Sa luam exemplul Europei, sa ne intrebam daca UE a gasit modalitatea cea mai eficienta de a tine in echilibru tendintele si dificultatile datorate identitatii nationale, orgoliului national si de ce nu traditiile locale. Va rezista aceasta structura aflata sub amenintarea pandemiei si a crizei economice care va sa vie.

Va reusi aceasta structura sa reziste spectrului diviziunii, care a urmarit Europa de-a lungul istoriei sale. In decursul veacurilor am asistat in Europa la tot felul de divizari, a fost divizarea Imperiului Roman intre Roma si Bizant, nici religia nu a fost crutata am asistat la impartirea europenilor intre catolici si ortodocsi, intre germanitate si latinitate si mai nou in secolul trecut intre comunism si capitalism.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta