Sindicatul Unitatea condus de Rădoi, mesaj către premier şi ministrul Transporturilor: „Domnule Cîţu, băi Drulă…”

Sindicatul Unitatea condus de Rădoi, mesaj către premier şi ministrul Transporturilor: „Domnule Cîţu, băi Drulă…”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Sindicatul Unitatea condus de Rădoi, mesaj către premier şi ministrul Transporturilor: „Domnule Cîţu, băi Drulă…”

( TheEpochTimes ) Sindicatul Unitatea condus de Ion Rădoi acuză că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, şi directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, ar încerca să împiedice sindicatul să mai încaseze direct de la companie cotizaţiile reţinute de la membrii sindicatului. Într-o postare publicată vineri, pe pagina de Facebook a sindicatului Unitatea, se afirmă că „este pentru prima […]

( TheEpochTimes )

Sindicatul Unitatea condus de Ion Rădoi acuză că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, şi directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, ar încerca să împiedice sindicatul să mai încaseze direct de la companie cotizaţiile reţinute de la membrii sindicatului.

Într-o postare publicată vineri, pe pagina de Facebook a sindicatului Unitatea, se afirmă că „este pentru prima oară în 30 de ani când un director a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi, iar el este cel care încalcă legea şi umblă cu ranga prin metrou”.

„Domnule Cîţu, băi Drulă – Codul Muncii interzice orice imixtiune în activitatea sindicatelor şi conform Constituţiei, sindicatele sunt organizaţii de drept privat ale salariaţilor care apără interesele acestora în mod independent. În prezent, cotizaţia reţinută pe statul de plată este de 1% din salariul brut, deductibilă din IMPOZIT, iar ANAF nu mai poate recunoaşte deductibilitatea fiscală. Să nu-l prindem pe Rangă [directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv – n.r.] că vrea să elimine posibilitatea ca această cotizaţie să fie reţinută şi virată de angajator, aşa cum se întâmplă în toată Europa”, au scris sindicaliştii.

Potrivit acestora, “ţinta lui Rangă şi a lui Drulă este clară: este un şantaj pe faţă pe care îl face Drulă – are o problemă cu sindicatul din metrou”.

„Drulă trăieşte cu impresia că, dacă a ajuns ministru şi schimbă CA-urile şi pune oamenii lui, la fel ar vrea şi la sindicate, să pună oamenii lui, ca să nu-l mai tulbure nimeni când vrea să fure”, au conchis cei de la sindicatul Unitatea.

Reamintim că, în luna februarie, premierul Florin Cîţu afirma că este necesară o discuţie în societate atât pe tema faptului că liderii de sindicate nu sunt schimbaţi niciodată, cât şi una pe tema legii pentru a vedea cum ajung cotizaţiile să fie luate automat din conturile oamenilor.

„Aici cred că putem să avem o discuţie onestă noi în societate. Singurii oameni care au rămas în funcţie 30 de ani zile sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societăţii se mai fac schimbări? Haideţi să mai discutăm şi despre această lege, să vedem cum ajung şi acele cotizaţii, sunt automat făcute din conturile oamenilor. Este ok să se ia automat din conturile oamenilor?”, declara Cîţu la vremea respectivă.


Distribuie articolul