Situație fără precedent: Primăria Vaslui tot nu are viceprimari, Tribunalul Vaslui tergiversează cauza!

Situație fără precedent: Primăria Vaslui tot nu are viceprimari, Tribunalul Vaslui tergiversează cauza!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Situație fără precedent: Primăria Vaslui tot nu are viceprimari, Tribunalul Vaslui tergiversează cauza!

( Alexandru CROITORU – Vremea Noua ) GREU!… Chiar dacă au trecut aproape două luni, Tribunalul Vaslui nu găsește magistratul care să-și asume judecarea cauzei. Până acum, dosarul s-a ales cu două abțineri, astfel că următorul termen a fost stabilit pentru luna viitoare. În acest ritm, este posibil, ca anul acesta, Primăria Vaslui să rămână […]

( Alexandru CROITORU – Vremea Noua )

GREU!… Chiar dacă au trecut aproape două luni, Tribunalul Vaslui nu găsește magistratul care să-și asume judecarea cauzei. Până acum, dosarul s-a ales cu două abțineri, astfel că următorul termen a fost stabilit pentru luna viitoare. În acest ritm, este posibil, ca anul acesta, Primăria Vaslui să rămână fără viceprimari. Povestea a început după ce, cinci consilieri au lipsit de la ședința în care au fost aleși cei doi viceprimari. Absența lor a fost motivul pentru care cei din opoziție au contestat în instanță alegerile. După începerea judecării cauzei, dacă Tribunalul Vaslui va decide, la finalul procesului, că cei cinci consilieri puteau participa la vot în sistem electronic, se vor putea organiza, din nou, alegeri pentru viceprimari.

După contestarea, în instanță, a alegerii celor doi viceprimari ai Primăriei municipiului Vaslui, lucrurile au luat, acum, o nouă întorsătură. După mai bine de două luni, Tribunalul Vaslui nu a găsit încă magistratul care să-și asume începerea judecării cauzei. Până în prezent, au fost înregistrate, pe portalul instanței, două abțineri și atât. Rămâne de văzut dacă, la termenul de luna viitoare, se va găsi și judecătorul care să pornească, efectiv, judecarea contestației. După alegerea celor doi viceprimari, grupul de consilieri PSD a invocat nerespectarea dreptului de vot în cazul a cinci consilieri aflați, la momentul desfășurării ședintei, în izolare. Aceștia au participat în sistem de videoconferință, figurând prezenți în Procesul Verbal al ședintei, însă nu au votat, pentru că, potrivit Codului Administrativ, hotărârile individuale, cu caracter nominal, se adoptă prin vot secret cu buletin pus într-o urnă, iar consilierii PSD doreau să se voteze prin vot electronic. De asemenea, aceștia au solicitat, în primă fază, amânarea alegerii viceprimarilor. „Suntem în izolare pentru că respectăm legea și câteva minime norme de conviețuire socială. Dacă am o problemă de sănătate, nu doresc să-i contaminez și pe ceilalți colegi. Dar asta nu înseamnă că eu am mai puține drepturi decât dvs, care ați putut să vă deplasați în sala de ședinte a Primăriei”, a spus revoltat consilierul Alexandru Barbu în ședința de CL în care au fost aleși viceprimarii. „Domnule președinte, dacă este nevoie, în cinci minute mă urc în mașină și vin în Consiliul Local și mă asez lângă domnul consilier Braniste”, a intervenit apoi și Luminița Vârlan. Alături de cei doi consilieri PSD, în izolare s-au mai aflat și Leonard Negruti, Cezar Bahrim și Alexandru Andrei. Liberalii și consilierii USR PLUS nu au fost, însă, înduplecați de insistențele consilierilor PSD, gândindu-se că, dacă ar accepta votul electronic, hotărârea privind alegerea celor doi viceprimari ar putea fi revocată de Instituția Prefectului. Lucian Braniște și Cătălin Mîndru au fost aleși viceprimari cu 12 voturi „pentru” și 5 voturi „nule”, fiind validați apoi de Instituția Prefectului Vaslui. Dacă Tribunalul Vaslui va decide, la finalul procesului, că cei cinci consilieri puteau participa la vot în sistem electronic, se vor organiza, din nou, alegeri pentru viceprimari.


Distribuie articolul