Sociolog: Nu cred că Barna şi Cioloş vor fi rivali la congres. E un joc pe care îl fac împreună

Sociolog: Nu cred că Barna şi Cioloş vor fi rivali la congres. E un joc pe care îl fac împreună
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Sociolog: Nu cred că Barna şi Cioloş vor fi rivali la congres. E un joc pe care îl fac împreună

( TheEpochTimes ) În contextul în care Tribunalul Bucureşti a aprobat prin decizie definitivă fuziunea USR şi PLUS, este foarte probabil ca în toamna acestui an formaţiunea politică să desfăşoare un congres în vederea alegerii unui preşedinte, funcţie pentru care şi-au anunţat intenţia de a candida atât Dan Barna, cât şi Dacian Cioloş, informează Ziare.com. […]

( TheEpochTimes )

În contextul în care Tribunalul Bucureşti a aprobat prin decizie definitivă fuziunea USR şi PLUS, este foarte probabil ca în toamna acestui an formaţiunea politică să desfăşoare un congres în vederea alegerii unui preşedinte, funcţie pentru care şi-au anunţat intenţia de a candida atât Dan Barna, cât şi Dacian Cioloş, informează Ziare.com.

Sociologul Alfred Bulai a declarat pentru sursa citată că, în opinia sa, nu există o rivalitate între Barna şi Cioloş, ci mai degrabă o înţelegere pe termen lung. Bulai susţine că liderii formaţiunii politice se pregătesc să candideze împreună la alegerile din 2024, în tandemul premier – preşedinte.

„La USR-PLUS este o bătălie mult mai aprigă decât la PNL pentru congres. Acolo există unii care cred că e partid democratic şi îşi dau cu părerea mereu, ori apoi văd că nu e chiar aşa. S-ar putea să fie foarte aprinse discuţiile şi dezbaterile la congresul USR-PLUS. Dan Barna a ieşit foarte bine după negocierile cu celelalte partide, a negociat foarte bine şi a obţinut ministere foarte importante. N-ar trebui să fie mari probleme pentru el. Pe de altă parte, eu nu sunt unul dintre cei care cred că vor fi rivali Dan Barna şi Dacian Cioloş. Cred că este un joc pe care îl fac împreună. Ei vor să candideze împreună în 2024, în sensul premier şi preşedinte”, a afirmat Bulai.

În opinia sociologului, dacă Barna îşi va menţine poziţia de până acum, va fi câştigătorul congresului USR PLUS dar şi Cioloş va obţine o poziţie de lider.

„Prin urmare, cred că la congresul USR-PLUS vor negocia tot aşa o formulă ambivalentă, să fie amândoi un fel de şefi şi vor fi denumiri diferite. În teritoriu sunt probleme reale între USR şi PLUS. E posibil să fie o bătălie de cum arată această conducere bicefală pe care o preconizez”, a mai precizat sociologul.


Distribuie articolul