Sondaj de cosmar pentru UDMR. Viktor Orban, sanse mari sa piarda alegerile din Ungaria, Opozitia are 4 procente peste Fidesz

Sondaj de cosmar pentru UDMR. Viktor Orban, sanse mari sa piarda alegerile din Ungaria, Opozitia are 4 procente peste Fidesz
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Sondaj de cosmar pentru UDMR. Viktor Orban, sanse mari sa piarda alegerile din Ungaria, Opozitia are 4 procente peste Fidesz

( AK-24 – politica ) Opozitia unita din Ungaria pastreaza un avans de patru puncte procentuale in fata partidului Fidesz, al premierului Viktor Orban, intr-un sondaj de opinie realizat de grupul de reflectie Zavecz Research, care indica si o scadere a proportiei alegatorilor indecisi, relateaza miercuri Reuters, citata de Agerpres. Pentru prima data de la […]

( AK-24 – politica )

Opozitia unita din Ungaria pastreaza un avans de patru puncte procentuale in fata partidului Fidesz, al premierului Viktor Orban, intr-un sondaj de opinie realizat de grupul de reflectie Zavecz Research, care indica si o scadere a proportiei alegatorilor indecisi, relateaza miercuri Reuters, citata de Agerpres.

Pentru prima data de la preluarea puterii, in 2010, Viktor Orban (58 de ani) se va confrunta cu un front unit al opozitiei, care include Coalitia Democrata, Partidul Socialist Ungar, Partidul Liberal Ungar, fostul partid de extrema-dreapta Jobbik, in prezent de centru-dreapta, si formatiunile Dialog (Parbeszed) si Momentum.

Sondajul Zavecz, realizat intre 2 si 12 noiembrie si publicat de site-ul de stiri HVG.hu, arata ca alianta opozitiei ar obtine 41% din voturi, cu doua puncte procentuale mai multe decat la precedentul sondaj, din perioada 11-19 octombrie, in timp ce Fidesz ar lua 37%.

Proportia celor indecisi este in scadere masiva, de la 23% la 14%, conform aceleiasi anchete sociologice.

Un alt sondaj, realizat de think-tankul proguvernamental Nezopont, indica un avans comfortabil, de 14 puncte procentuale, pentru Fidesz, care ar obtine 56% din sufragii, fata de 42% pentru opozitie. Doar 2% dintre alegatorii ungari sunt indecisi, conform acestui sondaj.

Potrivit unui sondaj realizat de grupul de reflectie Republikon in 25-29 octombrie, opozitia ungara ar lua 38% din voturi, iar Fidesz 32%, in timp ce trei din zece alegatori ungari s-au declarat indecisi.

Liderul UDMR, Keleme Hunor, s-a remarcat printr-un comportament slugarnic fata de Viktor Orban, el declarand saptamana trecuta la congresul Fidesz ca il „roaga” pe Orban sa castige alegerile.


Distribuie articolul