Sondaj: Doar trei partide ar intra în Parlamentul de la Chișinău

Sondaj: Doar trei partide ar intra în Parlamentul de la Chișinău
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Sondaj: Doar trei partide ar intra în Parlamentul de la Chișinău

( Analize, Republica Moldova – G4Media.ro ) Cel mai recent sondaj al companiei iData din Republica Moldova, publicat marți, arată că numai trei partide ar trece în acest moment pragul electoral de 6% de intrare în Parlamentul de la Chișinău, iar alte două se află imediat sub prag. Mai precis, conform sondajului Partidul Acțiune și […]

( Analize, Republica Moldova – G4Media.ro )

Cel mai recent sondaj al companiei iData din Republica Moldova, publicat marți, arată că numai trei partide ar trece în acest moment pragul electoral de 6% de intrare în Parlamentul de la Chișinău, iar alte două se află imediat sub prag.

Mai precis, conform sondajului Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) conduce topul cu o intenție de vot de 39,1%. Pe locurile doi și trei se situează Blocul Socialiștilor și Comuniștilor din Moldova (BECS), format din Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor, cu un scor de 33,4% și Partidul Șor cu 10,1%.

Pe pozițiile patru și cinci, sub pragul electoral, se clasează Blocul „Renato Usatîi” cu 4,9% și AUR Moldova cu 4,8%. Topul este urmat de Partidul Platforma „Dreptate și Adevăr” (PPDA) cu 3,5% și Partidul Democrat cu 1,2%.

Potrivit acestor scoruri, partidele care accede în Parlament nu pot forma o alianță de guvernare fie de orientare de stânga sau de dreapta.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta