Sondaj IRES: PSD 36%, PNL 28%, AUR 16%, USR-PLUS 11%. În 2014, Dâncu a dat eroare de 20%!

Sondaj IRES: PSD 36%, PNL 28%, AUR 16%, USR-PLUS 11%. În 2014, Dâncu a dat eroare de 20%!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Sondaj IRES: PSD 36%, PNL 28%, AUR 16%, USR-PLUS 11%. În 2014, Dâncu a dat eroare de 20%!

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Un sondaj de opinie care ar fi fost realizat de IRES în luna mai și dat publicității luni arată că PSD și AUR ar avea, în acest moment, 50% din voturile electoratului. Rezultatele sondajului au fost difuzate de Europe Elects, pe pagina de Facebook. Potrivit acestor rezultate, dacă mâine ar […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Un sondaj de opinie care ar fi fost realizat de IRES în luna mai și dat publicității luni arată că PSD și AUR ar avea, în acest moment, 50% din voturile electoratului. Rezultatele sondajului au fost difuzate de Europe Elects, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestor rezultate, dacă mâine ar avea loc alegeri, noua majoritate din Parlament ar fi PSD – AUR. Ultimul partid ar fi crescut, conform sondajului, cu 6-8 procente față de alegerile din decembrie, în timp ce USR-PLUS ar fi scăzut cu 3 procente.

Iată rezultatele comunicate de IRES:

– PSD – 36% (+7% față de alegeri);

– PNL – 28% (+3%);

– AUR – 14% (+5%);

– USR-PLUS – 11% (-4%);

– PRO România – 3% (-1%);

– UDMR – 3% (-3%);

Problema cu acest sondaj anunțat de institutul sociologic de la Cluj fondat de Vasile Dâncu (actualul președinte al Consiliului Național al PSD) o reprezintă lipsa de credibilitate.

Pe lângă normala doză de suspiciune față de un sondaj al unui institut apropiat de un șef al PSD rămân și antecedentele.

De pomină a rămas sondajul de opinie făcut de IRES cu o săptămână înaintea turului II al alegerilor prezidențiale din 2014, dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta. La acel moment, IRES l-a dat învingător sigur și detașat pe Victor Ponta, cu 54%, iar pe Klaus Iohannis – pierzător sigur, cu 46%.

Numai că, la alegeri, a fost exact pe dos: Iohannis a devenit președintele țării cu 54,5% din voturi, iar Victor Ponta a luat doar 45,5%. Între cei doi, diferența reală a fost de 1.000.000 de voturi în favoarea lui Iohannis.

Indiferent de savantale explicații date ulterior de Dâncu, a fost imposibil să nu se bănuiască faptul că IRES a falsificat rezultatele reale ale sondajului pentru a favoriza PSD și pe Victor Ponta cu doar câteva zile înaintea alegerilor.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta