Șoșoacă și AUR, în competiție directă pentru a confisca politic protestul minerilor din Hunedoara

Șoșoacă și AUR, în competiție directă pentru a confisca politic protestul minerilor din Hunedoara
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Șoșoacă și AUR, în competiție directă pentru a confisca politic protestul minerilor din Hunedoara

( Alexandru Mihăescu  – G4Media.ro ) Liderii AUR, dar și Diana Șoșoacă – recent exclusă din grupul parlamentar al partidului, s-au întrecut în încercările de a se asocia cu protestul minerilor neplătiți din Hunedoara. Primii au mutat liderii AUR. Vineri, co-președintele partidului, Claudiu Târziu, a plecat din București la Lupeni împreună cu doi colegi – […]

( Alexandru Mihăescu  – G4Media.ro )

Liderii AUR, dar și Diana Șoșoacă – recent exclusă din grupul parlamentar al partidului, s-au întrecut în încercările de a se asocia cu protestul minerilor neplătiți din Hunedoara.

Primii au mutat liderii AUR. Vineri, co-președintele partidului, Claudiu Târziu, a plecat din București la Lupeni împreună cu doi colegi – Anamaria Gavrila, deputat de Hunedoara, și Robert Alecu.

”Am simțit că trebuie să fim alături de ei, să încercăm să le dăm o mînă de ajutor. Pe seară, am ajuns la destinație. Ne-au întimpinat mai mulți ortaci. Unul dintre ei, Stefan Ban, căruia i s-a făcut rău și a ieșit din mină, ne-a explicat ce vor protestatarii. Iar noi le-am promis că ne vom bate pentru drepturile lor și, mai ales, pentru ca acești români să aibă un viitor”, a scris Claudiu Târziu într-un comunicat de presă.

El a postat pe Facebook imagini video cu minerii nemulțumiți, care au explicat motivele protestului.

Sâmbătă a venit rândul Dianei Șoșoacă. Senatoarea ex-AUR a mers și ea la Lupeni, însotiță de Antena 3, care a relatat pe larg vizita ei la mineri. Șoșoacă a discutat cu minerii și i-a îmbrățișat, fără să poarte măsca de protecție și încălcând astfel reglementările în vigoare. Șoșoacă a fost întâmpinată cu aplauze de unii mineri.

Reamintim că mai multe zeci de mineri protestează în subteran pentru că la mina Lupeni se înregistrează o întârziere aferentă lunii ianuarie, în condiţiile în care minerii primesc salariile în data de 15 lichidare şi în 30 avansul pentru luna următoare. Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează și ei de câteva zile pentru că nu au primit salariile.

Premierul Cîțu și ministrul Energiei, Virgil Popescu, au promis că minerii angajați la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) își vor primii salariile în câteva zile. Gigantul energetic este în insolvență, într-o situație financiară critică.


Distribuie articolul