Șoșoacă: „Vă anunț că astăzi Franța a renunțat la lockdown! Franța e liberă! Bravo, Franța!”. Macron: „Franța intră în lockdown total cel puțin o lună”

Șoșoacă: „Vă anunț că astăzi Franța a renunțat la lockdown! Franța e liberă! Bravo, Franța!”. Macron: „Franța intră în lockdown total cel puțin o lună”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Șoșoacă: „Vă anunț că astăzi Franța a renunțat la lockdown! Franța e liberă! Bravo, Franța!”. Macron: „Franța intră în lockdown total cel puțin o lună”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Caz-școală de dezinformare conspiraționistă: în timp ce, la Paris, președintele Macron anunța că  Franța intra în lockdown general, la București, în Piața Victoriei, Șoșoacă își “informa” fanii în delir că “Franța e liberă! De astăzi, Franța a renunțat la lockdown!”. De un comic involuntar, înșiruirea de evenimente este elocventă pentru […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Caz-școală de dezinformare conspiraționistă: în timp ce, la Paris, președintele Macron anunța că  Franța intra în lockdown general, la București, în Piața Victoriei, Șoșoacă își “informa” fanii în delir că “Franța e liberă! De astăzi, Franța a renunțat la lockdown!”.

De un comic involuntar, înșiruirea de evenimente este elocventă pentru felul în care se contruiește “realitatea paralelă” în care propaganda conspiraționistă a băgat o parte a populației, îndobitocind-o în așa hal încât nu mai e capabilă să priceapă escrocheria nici măcar atunci când situația devine stridentă.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a anunțat miercuri că țara intră, de sâmbătă, “pentru cel puțin o lună”, în lockdown total. Carantina drastică e înlocuită cu cea mai puțin severă de până acum din cauza incidenței uriașe a cazurilor de Covid – 41.907 numai miercuri.

O anumită relaxare va fi permisă doar duminică, de Paștele catolic. Dar restricțiile vor se vor aplica, în rest, în forță, simultan cu eforturi susținute de a mări ritmul nesatisfăcător până acum al campaniei de vaccinare.

Momentul în care Emmanuel Macron anunță prelungirea și înăsprirea carantinei naționale în Franța cu cel puțin 4 săptămâni pe France 24.

Cu doar 24 de ore înaintea anunțului făcut de Macron – previzibil, dealtfel –, într-o adunare de protest organizată în Piața Victoriei împotriva restricțiilor din România, conspiraționista Șoșoacă își anunța fanii în delir:  “Solicităm Guvernului României să nu îndrăznească să blocheze România! Vă anunț că astăzi Franța a renunțat la lockdown! Franța este liberă de astăzi! Bravo, Franța, bravo, românilor din Franța! Franța a renunțat la măsurile restrictive! (…) Toată Europa este în stradă!”.

Diana Șoșoacă este unul dintre cei mai mari vectori de fake news din România, în acest moment. Printre altele, ea a anunțat în decembrie că are informații precise potrivit cărora Iohannis și Guvernul îi vor lua cu forța pe oameni din case și de pe străzi, îi vor interna și-i vor vaccina.

Ea a mințit acum două săptămâni, într-un protest regizat la Arcul de Triumf de România TV, că Raed Arafat ar fi condamnat la moarte în țara sa de origine.

Tot Șoșoacă a susținut, acum câteva săptămâni, că mortalitatea provocată de Covid e de 0,03%, când, în realitate, aceasta este de 100 de ori mai mare.

În aceeași perioadă, parlamentara s-a dus la Lupeni, unde minerii erau în grevă, și a debitat un volum impresionant de minciuni, bătându-și, efectiv, joc de acei oameni neplătiți de două luni. Ea le-a spus, printre altele, că Germania ar fi reluat lucrul în toate minele de cărbune, când, în realitate, lucrurile stau exact pe dos!

Acum circa o săptămână, agitatoarea băgată în Senat de români a pretins că și Cehia a „anulat starea de alertă”, când, de fapt, țara tocmai înăsprea măsurile de carantină.


Distribuie articolul