Stanescu-Tractor a impartit deja ministerele: „Noi luam Apararea, Finantele, Transporturile, Fondurile UE, secretarul general al Guvernului”

Stanescu-Tractor a impartit deja ministerele: „Noi luam Apararea, Finantele, Transporturile, Fondurile UE, secretarul general al Guvernului”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Stanescu-Tractor a impartit deja ministerele: „Noi luam Apararea, Finantele, Transporturile, Fondurile UE, secretarul general al Guvernului”

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 ) Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a anuntat miercuri seara, la Antena 3, ce ministere vir fi controlate de PSD in noua guvernare PSD-PNL. Stanescu a confirmat ca Sorin Grindeanu si Gabriela Firea vor fi ministri. Iata ministerele pe care Paul Stanescu a anuntat ca le va […]

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 )

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a anuntat miercuri seara, la Antena 3, ce ministere vir fi controlate de PSD in noua guvernare PSD-PNL. Stanescu a confirmat ca Sorin Grindeanu si Gabriela Firea vor fi ministri.

Iata ministerele pe care Paul Stanescu a anuntat ca le va prelua PSD: Finantele (minister avizator), Apararea, Sanatatea, Transporturile, Munca, Fondurile europene, Sanatatea si postul de secretar general al Guvernului.

Stanescu a precizat ca PSD nu isi doreste Ministerul Justitiei pentru ca „in guvernarea anterioara am avut o problema mare cu justitia”.

Stanescu a mentionat ca „oamenii din prima linie a partidului” vor intra in Guvern, indicandu-i pe Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Vasile Dincu, Mihai Tudose, Alexandru Rafila.

„Noi, de fiecare data am intins mana si am intrat in negocieri cu PNL sa alcatuim un program de guvernare sa vedem cat de compatibil suntem. Am gasit sa compatibilizam pe aproape toate palierele. Mai avem cateva chestiuni de impact din buget. Trebuie sa stim impactul oricarei masuri sociale sau de alt gen. Pana la urma ne-am inteles ca pensiile sa fie marite de la 1 ianuarie cu 11%.

Este obligatoriu ca romanii sa treaca iarna. Vor fi luate aceste masuri care sunt pe termen scurt sau imediate”, a mai spus Paul Stanescu.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri seara ca saptamana viitoare Romania va avea un guvern.

„Lumea nu mai are rabdare si asta trebuie sa facem. Toti presedintii care reprezinta aceasta coalitie sunt de acord ca trebuie sa avem un guvern. Toti presedintii de partide care reprezinta aceasta coalitie sunt de acord ca saptamana viitoare Romania va avea un guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara.

Intrebat daca Nicolae Ciuca sau Dan Vilceanu va fi premierul, Ciolacu a raspuns: „In acest moment PSD are candidat pentru functia de premier al Romaniei”.

”Tinand cont ca PSD a castigat alegerile, se subintelege, nu suntem asa brutali in exprimare”, a spus el, despre faptul ca in decizia de astazi, conducerea PSD nu precizeaza ca PSD trebuie sa dea primul premier, in rotatia premierilor.

„Ca sa avem un premier, el trebuie sa fie desemnat”, a mai spus Ciolacu, intrebat insistent cine va fi premierul.

Intrebat de ce au fost amanate negocierile pe programul de guvernare programate pentru miercuri dupa-amiaza, liderul PSD a sustinut ca nu erau finlizate textele pe domenii.

Surse din PNL, citate de Digi24 si news.ro, anunta ca Florin Citu l-ar fi avansat pe Dan Vilceanu, actualul ministru al Finantelor si bunul sau prieten, ca varianta de prim-ministru, in cadrul negocierilor cu PSD si UDMR.

Citu a avut miercuri o intalnire la Palatul Victoria, cu presedintele PSD, Marcel Ciolacu, si cu cel al UDMR, Kelemen Hunor, intalnire in cadrul careia s-a discutat din nou, fara succes, despre desemnarea unui prim-ministru acceptat de toate cele trei partide. Citu i-a anuntat ca vrea sa-l propuna pe Dan Vilceanu ca premier din partea PNL, informeaza Digi24.

Agentia de presa news.ro a anuntat ca Florin Citu a avansat apoi numele lui Dan Vilceanu ca posibil premier din partea PNL si la sedinta liderilor PNL, care are loc in miercuri seara. Citu incearca sa obtina sustinerea acestora pentru Vilceanu.

Negocierile dintre PSD, PNL si UDMR au fost suspendate, miercuri.


Distribuie articolul