Statul român are nu mai puțin de 13 751 de agenții

Statul român are nu mai puțin de 13 751 de agenții
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Statul român are nu mai puțin de 13 751 de agenții

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui Vrem desființarea instituțiilor care – deși sunt finanțate cu bani publici – nu sunt în mod real în serviciul cetățeanului, ci reprezintă doar sinecuri pentru oameni conectați politic. Statul român are nu mai puțin de 13 751 de agenții, instituții […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui

Vrem desființarea instituțiilor care – deși sunt finanțate cu bani publici – nu sunt în mod real în serviciul cetățeanului, ci reprezintă doar sinecuri pentru oameni conectați politic.

Statul român are nu mai puțin de 13 751 de agenții, instituții și autorități finanțate din taxe și impozite, adică din banii românilor. Multe își desfășoară activitatea fără niciun fel de control serios asupra cheltuirii banilor publici, fără niciun criteriu de eficiență sau performanță și fără să le fie pusă vreodată la îndoială rațiunea de a exista. Odată ce apar, ele pur și simplu își continuă existența „din inerție”.

De aceea vom solicita auditarea tuturor agențiilor finanțate de Statul român (sau autofinanțate, dar care beneficiază de privilegii de stat) în vederea desființării sau reorganizării celor care nu-și justifică existența.

Iar cele care vor rămâne, vor avea obligativitatea raportării publice a indicatorilor de performanță, a numărului de beneficiari și impactul asupra acestora, precum și a fiecărui leu cheltuit.

Prin implementarea acestor schimbări anticipăm reducerea semnificativă a cheltuielilor publice și posibilitatea de a redirecționa un volum mare de fonduri către alte proiecte viabile.

Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru reducerea numărului de agenții finanțate din bani publici.

www.usrplus.ro/fara_mii_de_agentii

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS


Distribuie articolul