Stelian Ion i-a enervat pe PSD-istii din Comisia Juridica: „Sectia Speciala e moarta, nu poti sta cu mortul in casa”

Stelian Ion i-a enervat pe PSD-istii din Comisia Juridica: „Sectia Speciala e moarta, nu poti sta cu mortul in casa”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Stelian Ion i-a enervat pe PSD-istii din Comisia Juridica: „Sectia Speciala e moarta, nu poti sta cu mortul in casa”

( AK-24 – politica ) Ministrul propus la Justitie, Stelian Ion a primit un aviz negativ, marti, in urma audierii in cele opt comisii comune ale Cameri Deputatilor si Senatului. Acesta a declarat in cadrul audierii ca este necesara desfiintarea Sectiei Speciale din Justitie, pentru ca este ”moarta”. Ion Stelian a vorbit despre desfiintarea Sectiei […]

( AK-24 – politica )

Ministrul propus la Justitie, Stelian Ion a primit un aviz negativ, marti, in urma audierii in cele opt comisii comune ale Cameri Deputatilor si Senatului. Acesta a declarat in cadrul audierii ca este necesara desfiintarea Sectiei Speciale din Justitie, pentru ca este ”moarta”.

Ion Stelian a vorbit despre desfiintarea Sectiei Speciale. ”Pot fi avute in vedere mai multe amendamente, dar ideea principala este de a respecta competenta parchetelor”, a spu el.

”Va spun un lucru, Sectia Speciala e moarta, nu poti sta cu mortul in casa si sa nu il duci unde trebuie”, a comentat Stelian Ion, la intrebarea unui parlamentar de la PSD.

Fostul ministru al Justitiei a mentionat ca este importanta reforma inspectiei judiciare. ”Nu putem spera la o justitie independenta, puternica, care sa nu fie deloc legata de factorul politic, in cadrul careia sa actiuneze niste anticorpi eficienti, Inspectia Judiciara trebuie sa genereze acesti anticorpi prin care sistemul de justitie sa isi corecteze greselile”, a aratat Ion.

Ministrul de Justitie propus a mai aratat ca legile justitiei reprezinta o miza foarte mare pentru Romania. ”Avem ca deziderat imediat si ridicarea MCV, ne dorim acest lucru, sa ajungem la situatia in care vom fi monitorizati doar prin statul de drept si nu prin MCV. Am speranta ca in Parlament vom gasi acest echilibru”, a spus el.

Stelian Ion a mai afirmat ca, de la debutul mandatului sau, a fost aprobat planul de rezilienta si redresare, iar prin PNRR justitia va beneficia de sume mari de bani, fiind o miza pentru constructia de sedii noi. Despre DNA-ul padurilor, el a spus ca se doreste o reformula, pana la sfarsitul anului, pentru ca infractiunile grave de mediu sa fie anchetate de procurorii DNA.

Deputatul PSD Laura Vicol s-a aratat foarte iritata de planurile lui Stelian Ion cu Sectia Speciala.

„Justitia nu se opreste la SIIJ, inseamna mult mai mult. Sunt zeci de mii de dosare in care oamenii isi pierd vietile, pe rol, pentru ca dureaza de zeci de ani. Care este solutia dvs pentru deblocarea instantelor civile? Eu v-am intrebat, pentru ca 8 luni ati prezentat doar propuneri. Concret ce ati facut sau ce veti face?”, a spus Laura Vicol.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta