Stelian Ion: În niciun stat ce funcţionează pe principii sănătoase, pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu

Stelian Ion: În niciun stat ce funcţionează pe principii sănătoase, pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Stelian Ion: În niciun stat ce funcţionează pe principii sănătoase, pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu

( TheEpochTimes ) Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, luni, că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase, pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu. Declaraţiile au fost făcute după întâlnirea pe care Stelian Ion a avut-o cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţi ai sistemului judiciar pe tema pensiilor magistraţilor. „Salut deschiderea reprezentanţilor […]

( TheEpochTimes )

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, luni, că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase, pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu. Declaraţiile au fost făcute după întâlnirea pe care Stelian Ion a avut-o cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţi ai sistemului judiciar pe tema pensiilor magistraţilor.

„Salut deschiderea reprezentanţilor sistemului judiciar de a participa la această discuţie. Au fost chestiuni concrete pe care le-am abordat. Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislaţie şi care trebuie, aş pune eu, grabnic corectate. În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile (…), în primul rând corectăm aceste situaţii. Recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului”, a declarat ministrul Justiţiei, citat de Agerpres.

Stelian Ion a mai precizat că se doreşte stimularea rămânerii în profesie a magistraţilor, pentru că există „o mare problemă pe partea de personal”.


Distribuie articolul