Stelian Ion: Vreau să spun lucrurilor pe nume! Cine vrea să menţină SIIJ vrea să slăbească DNA

Stelian Ion: Vreau să spun lucrurilor pe nume! Cine vrea să menţină SIIJ vrea să slăbească DNA
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Stelian Ion: Vreau să spun lucrurilor pe nume! Cine vrea să menţină SIIJ vrea să slăbească DNA

( Loredana Diacu  – TheEpochTimes ) Cine vrea să menţină SIIJ vrea să slăbească DNA, a opinat, vineri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times. Întrebat cu privire la faptul că 11 membri CSM au votat împotriva desfiinţării Secţiei Speciale pentru Investigarea Magistraţilor şi dacă problema este că magistraţii nu îşi […]

( Loredana Diacu  – TheEpochTimes )

Cine vrea să menţină SIIJ vrea să slăbească DNA, a opinat, vineri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times. Întrebat cu privire la faptul că 11 membri CSM au votat împotriva desfiinţării Secţiei Speciale pentru Investigarea Magistraţilor şi dacă problema este că magistraţii nu îşi doresc să fie cercetaţi de DNA, ministrul a atras atenţia că SIIJ a fost concepută greşit de la început şi că desfiinţarea ei nu ar însemna că magistraţii nu vor mai fi cercetaţi pe viitor, ci dimpotrivă.

Secţia Specială fiind ineficientă, sunt unii magistraţi care doresc păstrarea ei tocmai pentru a nu fi cercetaţi în cazul în care comit fapte care cad sub incidenţa legii. Cât despre faptul că există magistraţi care încearcă să acrediteze ideea că DNA-ul n-ar trebui să investigheze magistraţi, Stelian Ion s-a poziţionat clar împotrivă:

„Problema asta a fost, că au existat numeroase abuzuri din partea DNA-ului şi că (magistraţii n.r.) nu vor să fie cercetaţi de DNA. Sunt probleme punctuale în toate instituţiile, şi dacă au existat probleme punctuale şi în DNA ele trebuie arătate, explicate, asumate, dar de aici şi până la a spune că nu trebuie să ai încredere în DNA, că magistraţii nu trebuie cercetaţi de DNA că nu e bun, e o mare distanţă!”

„(S-a spus n.r.) că DNA e numit politic, procurorul general e numit politic, astea sunt argumentele celor care nu vor să fie desfiinţat SIIJ. Dar amintiţi-vă că procurorul şef al SIIJ a fost numit de PSD la CCR în termen foarte scurt, a părut o răsplată.

Vreau să fiu foarte clar şi să spun lucrurilor pe nume, poate nu sunt chestiuni comode sau ar putea fi subiecte tabu pentru unii, dar trebuie să le explicăm. De asta este o bătălie mare pe SIIJ pentru că bătălia pe SIIJ este de fapt şi pe DNA. Sunt la pachet cele două. Cine vrea să menţină SIIJ vrea să slăbească DNA şi lucrurile nu pot funcţiona aşa, DNA trebuie să fie o structură care să funcţioneze corect, eficient”, a declarat Stelian Ion.


Distribuie articolul