Stoica: Nu e niciun război între mine şi Nicuşor Dan. Dăm în judecată toate primăriile unde găsim această situaţie

Stoica: Nu e niciun război între mine şi Nicuşor Dan. Dăm în judecată toate primăriile unde găsim această situaţie
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Stoica: Nu e niciun război între mine şi Nicuşor Dan. Dăm în judecată toate primăriile unde găsim această situaţie

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri seară, la Ştirile B1 TV, că nu există „niciun fel de scandal sau război” între el şi Nicuşor Dan, deşi a atacat în instanţă numirile de directori din aparatul Primăriei Generale a Capitalei ce au fost făcute de edil prin detaşări şi […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri seară, la Ştirile B1 TV, că nu există „niciun fel de scandal sau război” între el şi Nicuşor Dan, deşi a atacat în instanţă numirile de directori din aparatul Primăriei Generale a Capitalei ce au fost făcute de edil prin detaşări şi nu prin concurs.

Întrebat dacă este legal să fie ocupate posturile prin detaşare, având în vedere că primarul general spune că totul este perfect legal, prefectul Alin Stoica a replicat:

„De aceea suntem în instanţă. Instanţa va decide care este modalitatea legală de ocupare a posturilor vacante din administraţie. Există o diferenţă de opinie. Este un demers absolut natural, nu e vorba de niciun fel de scandal sau război. Atâta vreme cât există o diferenţă de opinie cu privire la aplicarea legii, cel în măsură să decidă care este calea corectă este judecătorul. În niciun caz (nu este un război politic – n.r.). Având în vedere diferenţa flagrantă de opinie pe parte de aplicare a legii e normal să apelăm la cel care are această atribuţie, şi anume instanţa de judecată.”

Prefectul Capitalei a precizat că discuţia a început în urmă cu aproximativ două luni.

„Aproximativ două luni în urmă a început discuţia pe acest subiect, am transmis adrese, am aşteptat răspunsuri, am avut şi o întâlnire. Adresele nu sunt doar către Primăria Generală, este o practică destul de răspândită în administraţie”, a punctat Alin Stoica.

„Evident, avem în curs o analiză pe toate sectoarele. Unele sectoare nu practică această metodă de numire a directorilor, alte sectoare au încetat şi au revenit asupra deciziilor de detaşare. O să vedem dacă a mai rămas vreun sector care practică această metodă”, a adăugat Alin Stoica, care a subliniat că va merge în instanţă „cu toate primăriile în care vom avea această situaţie”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta