Străzi desfundate, cetățeni nemulțumiți. SC Aquavas va da explicații în CL Vaslui

Străzi desfundate, cetățeni nemulțumiți. SC Aquavas va da explicații în CL Vaslui
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Străzi desfundate, cetățeni nemulțumiți. SC Aquavas va da explicații în CL Vaslui

( Dănuț CIOBANU  – estnews.ro ) Consilierii locali au chemat în ședința de plen conducerea SC Aquavas Vaslui, pentru a prezenta situația la zi privind proiectul de apă și canal. Cetățenii sunt total nemulțumiți de modul cum se derulează lucrările și de faptul că străzile rămân desfundate, toate reproșurile fiind făcute la adresa municipalității. Investițiile […]

( Dănuț CIOBANU  – estnews.ro )

Consilierii locali au chemat în ședința de plen conducerea SC Aquavas Vaslui, pentru a prezenta situația la zi privind proiectul de apă și canal. Cetățenii sunt total nemulțumiți de modul cum se derulează lucrările și de faptul că străzile rămân desfundate, toate reproșurile fiind făcute la adresa municipalității. Investițiile constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri.

Implementarea programului de apă și canal contiuă să nemulțumească cetățenii din municipiul Vaslui. După ce lucrările de instalare a conductelor sunt finalizate, constructorul nu mai asfaltează zonele unde carosabilul a fost spart, lucru care îngreunează serios traficul rutier. Valentin Dragomir, consilier PNL, a spus că după intervențiile constructorului, străzile rămân desfundate și cu șanțuri, iar oamenii sunt nevoiți să circule prin noroi.

„Cetățenii sunt nemulțumiți din cauza proiectului de apă și canal, iar aceste nemulțumiri se înreaptă către Primăria și Consiliul Local (CL) Vaslui, care nu au nicio vină. Cei care răspund de acest proiect să ne prezinte situația, să vedem ce ne așteaptă! Domnul Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas Vaslui, factorii de răspundere din Consiliul Județean să vină și să ne prezinte un plan de rezolvare pe fiecare stradă, până când se termină”, a spus Valentin Dragomir.

Vasile Pavăl, primarul municipiul Vaslui, a răspuns că în cursul acestei luni, Gabriel Beșleagă va fi prezent în CL Vaslui, pentru a prezenta un program privind derularea proiectului de apă și canal.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA.

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. Însă, cum era de așteptat, criza de muncitori a afectat și acest proiect.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta