Sunteți curioși ce mai face „Ciordache”? „Este bine mersi, are rang de ministru. Vă și zâmbește frumos din poza oficială”

Sunteți curioși ce mai face „Ciordache”? „Este bine mersi, are rang de ministru. Vă și zâmbește frumos din poza oficială”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Sunteți curioși ce mai face „Ciordache”? „Este bine mersi, are rang de ministru. Vă și zâmbește frumos din poza oficială”

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro ) Ana Birchall (47 de ani), fost ministru PSD al Justiției care i s-a opus lui Liviu Dragnea și a oprit jihadul anti-justiție declanșat de propriul partid (din care, în cele din urmă, a fost dată afară), e contrariată de faptul că Florin Iordache, autorul sinistrei Ordonanțe 13 din 31 […]

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro )

Ana Birchall (47 de ani), fost ministru PSD al Justiției care i s-a opus lui Liviu Dragnea și a oprit jihadul anti-justiție declanșat de propriul partid (din care, în cele din urmă, a fost dată afară), e contrariată de faptul că Florin Iordache, autorul sinistrei Ordonanțe 13 din 31 ianuarie 2017, încă mai este președinte al Consiliului Legislativ.

Într-o postare pe Facebook, Ana Birchall reamintește și soluția pentru revocarea lui „Ciordache”: Parlamentul, în noua sa majoritate, poate vota demiterea acestuia, la fel cum anul trecut (cu altă majoritate) a votat numirea lui.

„Parlamentul poate oricând să-l revoce… dacă vrea!”, punctează fostul ministru al Justiției.

Textul Anei Birchall

„În caz că vă întrebați ce mai face Iordache alias «Altă Întrebare»!?

Atunci, aflați că este bine mersi, fiind în continuare președinte al Consiliului Legislativ, cu rang de ministru, deși Parlamentul poate oricând să-l revoce… dacă vrea! Vă și zâmbește frumos, deși sfidător, din poza oficială de pe site-ul Consiliului Legislativ! Apropo, câte luni au trecut de la alegeri, când în campania electorală se declara și se promitea sus și tare că domnul Iordache va zbura din funcție imediat ce va exista o nouă majoritate???

Sunt curioasă câți din cei care l-au votat anul trecut președinte al Consiliului Legislativ (eu NU l-am votat) au știut că-l votează ministru… Da, conform prevederilor art. 7, alin. 1 din LEGEA nr. 73 din 1993, cu modificările la zi, Iordache are rang de ministru, deoarece funcția de președinte al Consiliului Legislativ este asimilată celei de ministru. Superb, nu???

P. S. Pentru cei care tot caută bază legală pentru revocarea lui Iordache, îi invit să citească ce am scris anul trecut… este o consultanță juridică gratuită!

Soluția juridică pentru revocare: Iordache poate să fie foarte ușor revocat în virtutea acelui principiu de drept pe care noi îl învățăm la Drept roman, și anume „Actus primus, Actus contrarius”. Cine emite un act poate să-l și revoce. În secunda 2, Parlamentul poate să se întrunească și să-l revoce pe domnul Iordache!”


Distribuie articolul