Surse Digi24: Răsturnare de situaţie la negocierile pentru Guvern. Orban vrea să fie din nou premier

Surse Digi24: Răsturnare de situaţie la negocierile pentru Guvern. Orban vrea să fie din nou premier
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Surse Digi24: Răsturnare de situaţie la negocierile pentru Guvern. Orban vrea să fie din nou premier

( TheEpochTimes ) Răsturnare de situaţie la negocierile pentru formarea guvernului PNL-USR PLUS-UDMR. După întâlnirea între patru ochi Orban-Iohannis şi oferta făcută de Dan Barna celor de la PNL pentru deblocarea discuţiilor, preşedintele liberalilor ar fi pus pe masă viitorilor parteneri o variantă care i-a şocat pe aceştia dar şi pe colegii săi de partid: […]

( TheEpochTimes )

Răsturnare de situaţie la negocierile pentru formarea guvernului PNL-USR PLUS-UDMR. După întâlnirea între patru ochi Orban-Iohannis şi oferta făcută de Dan Barna celor de la PNL pentru deblocarea discuţiilor, preşedintele liberalilor ar fi pus pe masă viitorilor parteneri o variantă care i-a şocat pe aceştia dar şi pe colegii săi de partid: el să revină în funcţia de premier, relatează Digi24.

Surse politice susţin că Orban ar fi explicat că este posibilă revocarea lui Florin Cîţu din poziţia de premier propus de PNL, respectiv Biroul Politic Naţional al partidului să facă o altă propunere.

În această situaţie, USR PLUS ar avea dreptul să primească funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru Dan Barna, şi discuţiile s-ar debloca, pentru că Orban, care ţintea până acum această funcţie, ar urma să o primească pe cea de prim-ministru.

Cei de la USR PLUS ar fi cerut un timp de gândire pentru a decide cum să procedeze în această nouă situaţie, în timp ce Ludovic Orban încearcă să adune susţinere pentru o posibilă nominalizare a sa ca premier.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta