Teodosie, tot mai izolat în Biserică. ÎPS Calinic s-a vaccinat, ÎPS Andreicuț o va face în curând

Teodosie, tot mai izolat în Biserică. ÎPS Calinic s-a vaccinat, ÎPS Andreicuț o va face în curând
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Teodosie, tot mai izolat în Biserică. ÎPS Calinic s-a vaccinat, ÎPS Andreicuț o va face în curând

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Anarhistul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este tot mai izolat în interiorul BOR, unde mulți alți prelați dau dovadă de înțelepciune și spirit civic. IPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, anunță că se va vaccina în curând, în timp ce IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului, a făcut-o deja, îndemnându-și și enoriașii să facă […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Anarhistul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este tot mai izolat în interiorul BOR, unde mulți alți prelați dau dovadă de înțelepciune și spirit civic. IPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, anunță că se va vaccina în curând, în timp ce IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului, a făcut-o deja, îndemnându-și și enoriașii să facă la fel.

Cumpătatele mesaje, care denotă într-adevăr grijă față de credincioși și față de sănătatea lor, sunt în ton cu atitudinea altor înalte fețe bisericești din ortodoxie, dar și din catolicism.

Patriarhul ecumenic al Constantinopolelui, Bartolomeu, a făcut apel la ortodocși să se vaccineze, explicând că acest produs n-ar fi fost posibil fără voința lui Dumnezeu, care le-a luminat mintea cercetătorilor. Patriarhul ecumenic i-a arătat cu degetul pe prelații precum Teodosie, despre care a spus că nu-și iubesc aproapele.

Mitropolitul Hierotheos al Greciei s-a vaccinat încă din decembrie și i-a chemat pe credincioșii din țara sa să facă la fel. Episcopul Tihon din Bulgaria, fost paramedic, s-a vaccinat public, arătând că nu e nimic rău și nici contrar credinței ortodoxe să faci acest lucru.

IPS Andreicuț al Clujului: „Mă voi vaccina. N-am făcut-o încă pentru că am avut Covid și mai am anticorpi”. IPS Calinic al Argeșului: „M-am vaccinat. Ce a făcut poporul Israel, să știți… Să luăm exemplu!”

În România, IPS Teodosie conduce partida apropiată de propaganda și agenda rusă, a reacționat în nota sa obișnuită, vituperând împotriva vaccinării, spre marea satisfacție a conspiraționiștilor. “Mă împărtășesc zilnic și vaccin mai mare ca ăsta, mai puternic, nu este altul”, le-a transmis Teodosie, fost informator al Securității sub indicativul “Mache”, enoriașilor săi.

Acest individ pare însă izolat în interiorul BOR. IPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, a anunțat, în Pastorala la Praznicul Învierii: “Eu cred că în mod special enoriașii îl întreabă pe preotul lor duhovnic ce să facă. (…) Eu nu m-am vaccinat, dar mă voi vaccina. Îmi veți zice de ce nu am făcut-o până acum? Nu am făcut-o pentru că am trecut prin Covid. Am stat 10 zile în spital. Eu ascult de sfatul medicilor. Atenție! Încă mai am anticorpi și parcă așa trebuie, ca vaccinarea să fie la un moment potrivit, după câtăva vreme de la ieșirea din spital. Eu nu m-am simțit rău nici atunci când m-au internat. Singurul lucru care mă necăjea era o oboseală cruntă, dar acum mă simt bine“.

IPS Calinic al Argeșului, care n-a fost bolnav de Covid, s-a imunizat deja: “Da, m-am vaccinat și mă vaccinez în continuare. Ceea ce a făcut Israelul, poporul Israel, să știți… Doamne, aceste 9 milioane, că s-au vaccinat toți, domnule! Dacă acest neam, care este foarte precaut, a făcut acest lucru, putem să luăm ca exemplu. La noi, prea puțini s-au vaccinat“.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta