Timișoara: primarul Fritz a returnat Mercedesul cu care „se dădea” Robu. „Mă descurc cu bicicleta”

Timișoara: primarul Fritz a returnat Mercedesul cu care „se dădea” Robu. „Mă descurc cu bicicleta”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Timișoara: primarul Fritz a returnat Mercedesul cu care „se dădea” Robu. „Mă descurc cu bicicleta”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Dominic Fritz, noul edil al Timișoarei, a returnat limuzina Mercedes de 70.000 de euro împrumutată de Primărie și cu care circula predecesorul său, Nicolae Robu, scrie pressalert.ro. Fritz spune că, pentru a se deplasa, îi ajung bicicleta și o mașină de serviciu marca Renault. Mercedesul aparține societății de salubritate RETIM […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Dominic Fritz, noul edil al Timișoarei, a returnat limuzina Mercedes de 70.000 de euro împrumutată de Primărie și cu care circula predecesorul său, Nicolae Robu, scrie pressalert.ro. Fritz spune că, pentru a se deplasa, îi ajung bicicleta și o mașină de serviciu marca Renault.

Mercedesul aparține societății de salubritate RETIM SA, care are ca acționari Consiliul Local Timișoara (50%) și o companie germană (50%). Noua mașină de serviciu a primarului, marca Renault, fusese folosită de fostul viceprimar.

Dominic Fritz a explicat gestul său simbolic: “Mercedesul folosit de fostul primar va fi dus astăzi (n.r. – marți) înapoi, la RETIM, a existat un contract de comodat încheiat în 2015, nu am găsit alt contract de prelungire a acestui contract. Această maşină nici nu ne aparţine. Mai bine o dăm înapoi. Cred că aceste simboluri de lux nu mai au ce căuta în Timişoara în situaţia actuală. Eu mă descurc cu bicicleta sau cu un Renault, care e în proprietatea primăriei. Nu avem nevoie de cadouri din partea nimănui“.

Noul primar a renunțat și la serviciile șoferului-bodyguard al lui Robu. Vasile Paraschiv s-a întors deja la Poliția Locală, pe funcție de conducere: șef Serviciu Transporturi.

Acest curs al evenimentelor era cumva previzibil. Fritz a surprins încă din prima zi a mandatului, când a venit la ceremonia de investire la costum și pe bicicletă. Așa ceva nu se mai întâmplase în Timișoara încă dinainte de instaurarea comunismului. După 1945, toți „grangurii” de partid au profitat din plin de toate avantajele funcției pentru a afișa un lux ostentativ față de „popor”.


Distribuie articolul