Totul despre consilierul PSD care a scris că, „în Franța”, Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”! Beizadea de primar incompatibil și condamnat penal

Totul despre consilierul PSD care a scris că, „în Franța”, Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”! Beizadea de primar incompatibil și condamnat penal
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Totul despre consilierul PSD care a scris că, „în Franța”, Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”! Beizadea de primar incompatibil și condamnat penal

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro ) România a fost oripilată de un mesaj transmis prin Facebook de un consilier județean PSD din Vrancea. „În Franța era răpită și violată zile în șir, aoleu stai că asta-i convenea bebelușei albe de Guadalupe”, a scris – semiagramat – Ioan Micu, referindu-se la primărița Sectorului 1 din București, […]

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro )

România a fost oripilată de un mesaj transmis prin Facebook de un consilier județean PSD din Vrancea. „În Franța era răpită și violată zile în șir, aoleu stai că asta-i convenea bebelușei albe de Guadalupe”, a scris – semiagramat – Ioan Micu, referindu-se la primărița Sectorului 1 din București, Clotilde Armand (USR-PLUS).

În trecut, Ioan Micu s-a remarcat și prin alte postări mizerabile. Exemplu: „Ieșim la vot să i-o dăm lui Klaus în bot!”.

Ioan Micu e fiul lui Nică Micu, cel care timp de 30 de ani a fost primarul comunei vrâncene Vidra (1975-1989, 2000-2016). În 2011, Nică Micu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi refuz de punere în posesie. În 2016, ANI l-a declarat incompatibil, pentru „conflict de interese penal”.

Scandalul din Vrancea a izbucnit miercuri, 9 iunie. O postare de pe Facebook, referitoare la criza gunoaielor din Sectorul 1 București și la presiunile care se fac asupra primăriței Clotilde Armand, l-a atras pe PSD-istul Ioan Micu, consilier județean în Vrancea.

Acesta a scris un mesaj abject, pe care l-a susținut (și nu l-a șters!) chiar și când altcineva i-a atras atenția că „nu-i face cinste un așa comentariu” și „merită să fie sancționat”.

Băiatu’ lu’ tata, eternul primar din Vidra

Ioan Micu este fiul lui Nică Micu, cel care timp de 30 de ani a fost primarul PSD al comunei vrâncene Vidra: 14 ani în comunism (1975-1989), 16 ani în pesedism (2000-2016). Doar starea de incompatibilitate l-a dezlipit de scaunul de primar, ceea ce nici măcar o condamnare la închisoare (cu suspendare) nu reușise!

Ioan Micu este consilier județean la primul mandat, ales în septembrie 2020. În precedenții patru ani (2016-2020) a fost consilier local în comuna Vidra, cea „jupânită” de tatăl său timp de trei decenii.

Ioan Micu nu se află la primul derapaj abominabil pe Facebook. De-a lungul vremii, el a publicat multe jigniri și instigări, de genul: „Ieșim la vot să i-o dăm lui Klaus în bot!”.

Mizerabilul mesaj al lui Ioan Micu a fost criticat dur de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma (PNL).

Chiar și PSD Vrancea, prin președintele filialei, deputatul Nicușor Halici, a luat distanță, spunând că Ioan Micu va fi propuse pentru excluderea din partid, ceea ce i-ar aduce și pierderea mandatului de consilier județean.

Cătălin Toma (PNL): „Un comentariu incalificabil”

Nicușor Halici (PSD): „Voi solicita excluderea d-lui Ioan Micu din organizația județeană a PSD Vrancea”

Ioan Micu: „Regret. Băusem două-trei beri la halbă, nu mi-am dat seama de implicații”

Ioan Micu a ajuns consilier județean după 4 luni, prin retragerea altor doi PSD-iști

Ioan Micu a fost validat consilier județean pe 23 februarie 2021, ocupând locul lăsat liber de Elena Stoica, fost consilier județean devenit deputat în urma alegerilor din 6 decembrie 2020.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Micu a ocupat locul 24 pe lista de candidați PSD pentru Consiliul Județean Vrancea. Înaintea sa se aflau, printre alții, Adrian Badiu și Mircea Adam, foști consilieri județeni în mandatul precedent (2016-2020). Ulterior, conducerea PSD Vrancea i-a „sărit” pe cei doi, care au fost „convinși” să nu depună jurământul, pentru a-i face loc beizadelei din Vidra.

Nică Micu – condamnat pentru abuz în serviciu. Plus: declarat incompatibil

În 2011, primarul comunei Vidra, Nică Micu (tatăl lui Ioan Micu), a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Aceeași pedeapsă au primit-o și fostul secretar al comunei, Ștefan Rață, şi un referent de cadastru, Adrian Tofan.

Cei trei au fost judecați într-un dosar pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi refuz de punere în posesie. Sentința a fost dată de Judecătoria Urziceni (județul Ialomița).

În aprilie 2016, cu două luni înaintea alegerilor locale, primarul Nică Micu a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). A fost sfârșitul lungii domnii a acestuia în comuna Vidra.

ANI a constatat că Nică Micu s-a aflat în conflict de interese, infracţiune pedepsită de Codul Penal.

Timp de 4 ani, Nică Micu a fost coleg cu fiul său, Ioan Micu, în Consiliul Local al comunei Vidra

În 2016, când a fost declarat incompatibil, Nică Micu nu a mai candidat pentru un nou mandat de primar, dar s-a „ascuns” pe lista de consilieri a PSD! El a încercat să braveze: cică oricum voia să se retragă, pentru că avea 73 de ani și se săturase de atâta Primărie!

”Din anul 2012 voiam să mă retrag. Fac 74 de ani în noiembrie și-mi ajung 30 de ani de administrație. De circa o lună tot le spun oamenilor că nu mai candidez”, susținea Nică Micu, care condusese comuna în perioadele 1975-1989 și 2000-2016.

Dar chiar și așa incompatibil, Nică Micu tot a candidat! El s-a implicat masiv în campania electorală, ajutând la alegerea unui alt PSD-ist, Silviu Pintilie.

”Mă implic în campania electorală. Îl sprijin pe viceprimar, i-am promis că voi fi alături de el. Este un băiat bun, a învățat multe din administrația locală. Eu voi fi pe lista de consilieri locali, dar nu am luat o decizie dacă voi fi viceprimar după 5 iunie sau dacă voi rămâne doar consilier. Să câștigăm alegerile pe 5 iunie și apoi vedem”, declara primarul comunei Vidra cu aproape două luni înainte de alegerile din 2016.

Nică Micu a candidat pe lista de consilieri a PSD, iar ulterior a fost ales viceprimar! Așadar, pentru mandatul 2016-2020 a făcut rocadă cu fostul său viceprimar, Silviu Pintilie, care i-a succedat în funcția de primar.

În mandatul 2016-2020, Nică Micu a fost coleg cu fiul său, Ioan Micu, în Consiliul Local al comunei Vidra! Amândoi au fost aleși pe lista PSD.

Silviu Pintilie a fost viceprimar în mandatul 2012-2016. El a intrat în Consiliul Local pe lista USL, ca membru PNL. Odată cu „ordonanța de urgență a traseiștilor”, dată de premierul Victor Ponta în toamna anului 2014, Pintilie a sărit în barca PSD. Pintilie se află acum la al doilea mandat de primar.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta