Traseistii politici ai anului 2020

Traseistii politici ai anului 2020

  În urmă cu peste un veac, Titu Maiorescu, personalitate marcantă a culturii românesti şi, pentru o vreme, Ministru al Cultelor şi Instrucţiunii Publice”, adresa un îndemn contemporanilor săi: “Să învăţăm marele adevăr că mediocrităţile trebuiesc descurajate de la viaţa publică a unui popor (…) Ceea ce are valoare se arată la prima sa înfăţişare, […]

  În urmă cu peste un veac, Titu Maiorescu, personalitate marcantă a culturii românesti şi, pentru o vreme, Ministru al Cultelor şi Instrucţiunii Publice”, adresa un îndemn contemporanilor săi:

Să învăţăm marele adevăr că mediocrităţile trebuiesc descurajate de la viaţa publică a unui popor (…) Ceea ce are valoare se arată la prima sa înfăţişare, în meritul său şi nu are trebuinţă de indulgenţă, căci este bun pentru toţi şi pentru totdeauna”.

Am putea face un exerciţiu, să încercăm să realizăm un portret-robot al liderilor noştri din politica actuala, şi să înţelegem în ce măsură lucrurile clamate în discursuri sau pe care ni le-am dori, cu adevărat, spre binele tuturor, sunt şi posibile în realitatea de astăzi. Şi dacă nu sunt, care să fie explicaţia?

  Traseismul politic este in floare si in acest timp, domnul Presedinte Johannis: nu stie, nu poate, nu vrea/ domnul Premier Orban: nu stie, nu are cunostinta, nu se implica/ domnul Ciolacu, sef PSD: nu poate, nu are putere, este neimportant!!!

Cum domnilor politicieni sa nu fie important ?

Avem si noi, electoratul, o data la 4 ani, instrumentul, ocazia, sa scapam de niste lichele sociale, sa le izolam, sa le incineram, si voi le schimbati, intre voi, pe acesti oameni lipsiti de coloana vertebrala, le protejati, ca pe niste odoare, nu va dezlipiti de ele, nici de-ai dracului. Pleaca astia de la PSD la PNL, si viceversa, parca suntem pe, peronul Garii de Nord.

Domnule Presedinte Johannis, dumneavoastra doriti sa fie  extirpata din societatea romaneasca o tumoare numita “traseistii PSD” , si o replantati pe obrazul PNL. Votul de anul acesta pare sa fie in mare masura compromis. Dumneavoastra domnule Presedinte, impreuna cu PNL-ul, va place sa va balaciti in mocirla, v-am votat domnule Presedinte. Dar se vede ca  degeaba….Ne taiati mainile si picioarele, ne eliminati posibilitatea sa scoatem gunoiul din casa. Dumneavoastra domnule Presedinte impreuna cu Premierul Orban ne livrati traseistii, ca pe niste lemne de foc.

 Cand ajungeti la butoane, parca suferiti de sindromul Hybris, pierdeti contactului cu realitatea, ignorati sfaturile şi criticile celorlalţi si manifestati dependenţa excesivă faţă de propriile opinii.

 Ce doriti sa  faceti cu viitorul acestei tari?  Si asta este tot neimportant?


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta