„Trump încearcă o lovitură de stat. Vrea să stea acolo pe viață, ca să vină după aceea în fruntea Americii odraslele lui, pe modelul nord-coreean”

„Trump încearcă o lovitură de stat. Vrea să stea acolo pe viață, ca să vină după aceea în fruntea Americii odraslele lui, pe modelul nord-coreean”
 • Acasă
 • /
 • Politică
 • /
 • „Trump încearcă o lovitură de stat. Vrea să stea acolo pe viață, ca să vină după aceea în fruntea Americii odraslele lui, pe modelul nord-coreean”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri seara, la Digi 24, printre altele, despre înverșunarea lui Donald Trump de a nu se recunoaște învins în finala prezidențială cu Joe Biden. CTP vede o încercarea de lovitură de stat, prin care Trump ar încerca să se înstăpânească la Casa Albă – direct […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri seara, la Digi 24, printre altele, despre înverșunarea lui Donald Trump de a nu se recunoaște învins în finala prezidențială cu Joe Biden. CTP vede o încercarea de lovitură de stat, prin care Trump ar încerca să se înstăpânească la Casa Albă – direct și prin fiii săi – nu pentru încă 4 ani, ci pe termen lung, după modelul dictaturilor din Rusia, China și Coreea de Nord.

CTP crede că Donald Trump ar vrea să rămână la putere pe viață, după modelul liderilor din Rusia și China, sau să-și asigure măcar o dinastie, precum în Coreea de Nord. Tocmai de aceea îi este greu să accepte acum înfrângerea.

Teoria lui Cristian Tudor Popescu

„Dacă intră un trumpist într-o încăpere, eu plec în cel mult 5 secunde!”

 • „Sunt la trumpiști în țara asta… cum nu mi-am imaginat. Am descoperit trumpeții pe net, îi văd cum vin, sunt ca orcii din Stăpânul inelelor, năvălesc în hoarde.”
 • „Cine poate să-l simpatizeze pe acest personaj nu va avea niciodată vreo tangență cu mine, cu omul acela nu voi sta niciodată într-o încăpere mai mult de 5 secunde, până când îmi dau seama cu cine am de-a face și plec. N-am nimic cu el, să fie sănătos, libertate de expresie! N-am spus că-l dau afară pe trumpist, trumpistul ar face asta cu mine, dar nu, plec eu din încăpere, el poate să rămână.”

„Precum Ceaușescu, Trump i-a cerut ministrului Apărării să scoată Armata împotriva manifestanților”

 • „Donald Trump derulează… încearcă ceea ce se numește coup d’état, lovitură de stat, după manual! În momentul de față l-a înlocuit pe secretarul Apărării, pe Mark Esper, pentru un motiv legat de Ceaușescu. Ceaușescu a fost cel care a cerut ca Armata să iasă în stradă și să tragă, să intervină asupra manifestanților în decembrie ’89. (…) Asta i-a cerut Trump lui Mark Esper când au început demonstrațiile, după uciderea acelui american de culoare de către un polițist alb, i-a cerut să scoată Armata. Și Esper a spus: «Domnule președinte, cu tot respectul, Armata nu e chemată să se bată cu cetățenii americani, Armata se bate cu dușmanii din exterior». Și acum l-a dat afară și i-a dat afară și pe alții de acolo. Și dă afară peste tot, în momentul ăsta, pe oricine care nu merge cu el sută la sută, nu îi face mătănii.”

„Oricine îl contrazice pe Trump trebuie să fie lichidat, terminat!”

 • „S-a năpustit și asupra televiziunii republicane, Fox News! De ce? Pentru că oamenii ăia și-au făcut meseria corect și au dat rezultatul matematic, care este confirmat și răsconfirmat acum, în legătură cu statul Arizona – și ei l-au dat înaintea CNN-ului! Oricine îl contrazice pe Trump trebuie să fie lichidat, scos de acolo, terminat! Dacă ar putea să închidă toate media americane, ar face-o fără să clipească.”

„Durerea lui cea mai mare e că Putin și Xi Jinping sunt pe viață, iar el trebuie să fie ales la 4 ani”

 • „Știți care e durerea lui cea mai mare în momentul ăsta? Nici măcar nu este Joseph Biden. Durerea lui cea mai mare o reprezintă Putin și Xi Jinping, pentru că el este mai umil pe lângă ei, un băiat mai sărăcuț. Știți de ce? Pentru că ăia sunt pe viață! Au avut grijă să-și rezolve problema – și Putin, și Xi Jinping sunt pe viață!”
 • „Trump trebuie să se supună. Vă dați seama ce groaznic e pentru el să știe că trebuie să fie ales la 4 ani? «Eu, să fiu ales?!» Ce vrea el acum, dacă ar reuși această lovitură de stat pe care o încearcă acum? Oare credeți că o face pentru un mandat de patru ani? Când riști în halul ăsta, când lovești în democrația americană veche de sute de ani, când expui America pe plan internațional în modul ăsta oribil – «iresponsabil» este un parfum de tei, «scelerat» e puțin și asta -, îți bați joc de America în felul ăsta, fără niciun fel de ezitare, cum face Trump, credeți că o face pentru a sta numai 4 ani? Nu, o face ca să stea acolo pe viață și ca să vină după aceea în fruntea Americii odraslele lui – Donald Trump jr. și Eric, care sunt foarte bine dresați. Nu știu dacă i-ați văzut cum evoluează în peisaj – urlă pe toate ecranele: «Fraudă, fraudă, l-au furat pe tata!». Să vină ca în Coreea de Nord, la prietenul lui: Kim Ir Sen, Kim Jong-Il, Kim Jong-Un… Asta vrea Donald Trump, nu se mai încurcă el cu un mandat de 4 ani!”

„Va produce daune majore Americii în continuare”

 • „Eu vă spun ce vrea, uitați-vă la comportamentul lui! Există, totuși, niște instituții, există justiție în America, care i-a trimis la coș toate aberațiile astea cu frauda. Încep să se trezească și republicanii, să iasă din spaima aia, din teama de el, dar lucrurile nu s-au încheiat și va mai produce daune în acest timp. Până când va fi pus în funcție, așa cum e normal, următorul președinte, Trump va produce daune majore Americii în continuare, fără niciun pic de ezitare.”

Distribuie articolul