TVR, CNA, Curtea de Conturi (și lista continuă) trebuie epurate urgent de pesediști și penali

TVR, CNA, Curtea de Conturi (și lista continuă) trebuie epurate urgent de pesediști și penali
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • TVR, CNA, Curtea de Conturi (și lista continuă) trebuie epurate urgent de pesediști și penali

( Mircea Marian – Newsweek ) În loc să se certe infantil pe niște amărâte de funcții de prefect, noua majoritate ar trebui să treacă la epurarea de pesediști și de penali a instituțiilor care sunt, formal, subordonate Parlamentului. Nici o milă pentru Iordache, Weber sau Gradea. Ani întregi, aceste instituții-cheie, subordonate Parlamentului, au fost […]

( Mircea Marian – Newsweek )

În loc să se certe infantil pe niște amărâte de funcții de prefect, noua majoritate ar trebui să treacă la epurarea de pesediști și de penali a instituțiilor care sunt, formal, subordonate Parlamentului. Nici o milă pentru Iordache, Weber sau Gradea.

Ani întregi, aceste instituții-cheie, subordonate Parlamentului, au fost niște tomberoane în care PSD și-a aruncat expirații, niște penali sau indivizi care au devenit celebri prin faptul că i-au protejat pe penali. 

La Curtea de Conturi avem un hoț de grâu, Nicolae Bădălău. Și un subofițer de poliție, pe Mihai Busuioc, președinte al acestei curți, marele său merit fiind că l-a slujit cu credință pe Liviu Dragnea.

Avocat al Poporului este o doamnă care și-a făcut un renume din grija față de penalii pesediști și care a vânturat, prin presă, teorii anti-americane care preluau fidel mesajele Moscovei. 

La Consiliul Legislativ îl avem pe Florin Iordache.

În fruntea TVR se află o doamnă care a plătit sume uriașe pentru revelionul conspiraționiștilor anti-mască. 

CNA: o majoritate a consiliului a protejat, ferm și constant, linșajele și dezinformările lacheilor turnătorului Felix. 

Lista e mult mai lungă. Aceste personaje se vor folosi de instituțiile pe care le conduc ca să torpileze orice reformă, ca să genereze haos și să-și vadă patronii politici înapoi la putere. 

Desigur, nu am mari iluzii: PNL, USRPLUS și UDMR vor înlocui găștile pesediste cu clienții lor. Dar e greu de crezut că vor găsi personaje aflate atât de jos, precum cele recrutate și promovate de Dragnea. Acești desperados nu au decât un reper în carieră: fidelitate față de partidul care i-a cocoțat în funcții. Se vor bate cu disperare ca să se facă utili. 

Majoritatea PNL, USRPLUS și UDMR are și instrumentele legale și justificarea morală să-i epureze. Un individ precum Florin Iordache nu mai are ce căuta, după ce a făcut între 2017 și 2019, în nici o instituție de stat. Coaliția de guvernare trebuie să dea un semnal clar că, dacă PSD va produce un alt Iordache pornit să distrugă statul de drept, acesta nu va fi nici uitat, nici iertat. 

În loc de concluzie: ce facem cu CCR-ul lui Dorneanu? Nu am răspuns, dar este deja clar că gruparea de pensionari speciali plasați acolo de Dragnea va lupta la baionetă, 100% politic, 100% pentru PSD. Câtă vreme clienții penalilor pesediști, pensionari speciali, vor decide ce lege este sau nu constituțională putem uita orice discuție despre destructurarea statului obez, obraznic și incompetent. 


Distribuie articolul