Umilit de Ciuca, PSD-istul Caciu sustine ca a fost ideea lui sa fie retrasa OUG-ul pentru microintreprinderi: „Multumesc mediului economic si presei”

Umilit de Ciuca, PSD-istul Caciu sustine ca a fost ideea lui sa fie retrasa OUG-ul pentru microintreprinderi: „Multumesc mediului economic si presei”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Umilit de Ciuca, PSD-istul Caciu sustine ca a fost ideea lui sa fie retrasa OUG-ul pentru microintreprinderi: „Multumesc mediului economic si presei”

( Victor Gheja – politica – AK-24 ) Masura privind coborarea plafonului pentru incadrarea in categoria microintreprinderilor a fost retrasa din Ordonanta privind unele masuri fiscal-bugetare, in urma dezbaterii publice, a declarat vineri, la finalul sedintei de Guvern, ministrul Finantelor, Adrian Caciu. „O masura mult discutata se refera la o coborare de plafon la microintreprinderi. […]

( Victor Gheja – politica – AK-24 )

Masura privind coborarea plafonului pentru incadrarea in categoria microintreprinderilor a fost retrasa din Ordonanta privind unele masuri fiscal-bugetare, in urma dezbaterii publice, a declarat vineri, la finalul sedintei de Guvern, ministrul Finantelor, Adrian Caciu.

„O masura mult discutata se refera la o coborare de plafon la microintreprinderi. Aceasta masura a fost retrasa din ordonanta de urgenta. Azi dimineata a fost publicata noua forma a ordonantei. Si aici as vrea sa multumesc mediului economic, in primul rand, dar si presei, pentru ca acesta este scopul punerii unui act normativ in transparenta decizionala. Actul normativ, e adevarat, se elaboreaza intern, in urma unui dialog, dar dupa ce e pus in transparenta decizionala intra in mod oficial in dezbatere publica. Si iata ca in urma dezbaterii publice se gasesc solutii care sa nu afecteze sau sa aiba incidenta asupra mediului economic”, a explicat Caciu, vineri seara, dupa sedinta de guvern.

Insa premierul Nicolae Ciuca a anuntat transant, vineri dimineata, ca Guvernul nu va aproba initiativa prin care sa se coboare, de la 1 ianuarie 2022, plafonul de incadrare a microintreprinderilor de la un milion de euro la 500.000 de euro, ci va respecta prevederile Codului fiscal.

„Pentru ca am vazut o serie de dezbateri pe tema coborarii, incepand cu 1 ianuarie 2022, a plafonului de incadrare, ca microintreprindere, de la un milion de euro la 500.000 de euro, as dori sa clarific acest lucru. Guvernul nu va aproba o astfel de initiativa, antreprenorii romani au nevoie de mediu predictibil si prietenos pentru a-si dezvolta si consolida afacerile cinstit si nu trebuie taxati suplimentar. Am discutat si analizat. Vom respecta prevederile Codului fiscal”, a declarat Nicolae Ciuca, la inceputul sedintei de Guvern.

Coalitia PSD-PNL-UDMR a discutat luni, la insistentele PSD, sa coboare plafonul de incadrare a impozitului pe venit pentru microintreprinderi de la 1.000.000 de euro (cat era pana acum) la doar 500.000, a anuntat europarlamentul Rares Bogdan la Profit TV. Impozitul pe profit al firmelor care au peste 500.000 de euro cifra de afaceri ar fu crescut brusc de la 1% la 16%.

Rares Bogdan spune ca aceasta noua reglementare, fiind introdusa prin modificarea Codului Fiscal, va deveni operabila din luna iulie 2022. Liberalul a afirmat ca masura a fost propusa de PSD: „Ei considera ca vin venituri in plus, eu nu sunt la fel de convins“.

Prim-vicepresedintele PNL, care spune ca va deveni ministru incepand din 2023, considera ca alta ar trebui sa fie metoda de crestere a veniturilor bugetare: „Vor veni mai multi bani la buget daca va fi introdus radarul marfurilor si scanerele la intrarea in tara si vom putea fiscaliza tot ce intra in tara si vom reusi sa introducem factura electronica peste tot, pentru a nu mai aparea acele facturi din zona marilor angrouri si centre comerciale“.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta