Un nou concurs pentru ocuparea funcției de director al CJAS Vaslui

Un nou concurs pentru ocuparea funcției de director al CJAS Vaslui
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Un nou concurs pentru ocuparea funcției de director al CJAS Vaslui

( Flavius GHIORGHIEȘ – Vremea Noua ) CU REPETIȚIE… Foarte multe județe, inclusiv Vaslui, tot nu au directori care să fi ocupat funcția prin concurs, luna viitoare, pe 16 iunie, va fi organizată o nouă sesiune de examen pentru doritori. În urma concursului organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în data de […]

( Flavius GHIORGHIEȘ – Vremea Noua )

CU REPETIȚIE… Foarte multe județe, inclusiv Vaslui, tot nu au directori care să fi ocupat funcția prin concurs, luna viitoare, pe 16 iunie, va fi organizată o nouă sesiune de examen pentru doritori. În urma concursului organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în data de 6 mai, au fost ocupate posturile de directori generali doar la casele de asigurări de sănătate din județele Iași, Maramureș, Cluj, Tulcea și Bistrița Năsăud.

“Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că dețin calitățile manageriale necesare acestei funcții extrem de importante. Accesul populației la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătățit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate sunt profesioniști capabili să pună în aplicare în mod corect și unitar deciziile și politicile de sănătate stabilite la nivel național, în funcție de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc. La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toți cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziția de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Dosarele se pot depune pâna în data de 6 iunie

Potrivit unui comunicat remis de reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, concursul va fi organziat în data de 16 iunie 2021, ora 10:00 la Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București. Candidații din județul Vaslui trebuie să știe că termenul limită de depunere a dosarelor este data de 04.06.2021 (inclusiv), până la ora 14:30, la sediul CNAS. Pe data de 09.06.2021 se vor afișa rezultatele selecției dosarelor de concurs pe baza îndeplinirii condițiilor de participare la concurs. Contestațiile cu privire la rezultatele selecției dosarelor de înscriere se depun la CNAS-Cabinet Președinte până la data de 10.06.2021 inclusiv, se soluționează și afișează la sediul CNAS în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere. Bibliografia, actele necesare și condițiile pentru înscrierea la concurs sunt afișate la sediul CJAS Vaslui și pe pagina de internet a CJAS Vaslui.

Dezastru la primul concurs

Concursul organizat de CNAS în data de 16 iunie este al doilea din acest an. La primul, organizat pe 6 mai, doar 5 candidați au promovat examenul. Deși 54 de candidați trebuiau să participe, doar 33 s-au prezentat. Dintre aceștia, 19 candidați au luat notă sub 5, printre care și candidatul din județul Vaslui, actualul director interimar al Casei, Marius Arcăleanu. 26 de candidați au obținut mai puțin de nota 6. “ Au existat 60 de candidați care și-au depus dosarul pentru concurs. Dintre aceștia, în urma selecției dosarelor, au fost admiși la proba scrisă pe baza îndeplinirii criteriilor de participare la concurs 54 de candidați care aveau dreptul să se prezinte la proba scrisă. Dintre cei 54 s-au prezentat 33 de candidați. Prin urmare, în acest moment, sunt 20 de case de asigurări de sănătate despre care știm sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două case de asigurări de sănătate nu s-au scos posturi în concurs. La alte trei case de asigurări de sănătate nu s-a înscris niciun candidat. La o casă de asigurări de sănătate s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecția dosarelor și la alte 14 case de asigurări de sănătate s-a înscris cel puțin un candidat care putea participa la proba scrisă astăzi, însă nu s-au prezentat”, scria Adrian Gheorghe, președintele CNAS, în ziua organizării primului concurs. Pentru proba scrisă timpul de lucru alocat a fost de 3 ore. Comisia de examen a elaborat două variante de concurs, iar unul dintre candidați a extras de față cu ceilalți una dintre acestea.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta