Un nou proiect de lege republican îi va forța pe democrați să afirme clar dacă îi consideră teroriști pe talibani

Un nou proiect de lege republican îi va forța pe democrați să afirme clar dacă îi consideră teroriști pe talibani
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Un nou proiect de lege republican îi va forța pe democrați să afirme clar dacă îi consideră teroriști pe talibani

Un nou proiect de lege al republicanilor din Senat îi va obliga pe democrați să lase teatrul în ceea ce-i privește pe talibani și să recunoască dacă îi consideră sau nu o grupare teroristă, informează Brandon Morse într-un articol RedState. Conform publicației The Hill, proiectul de lege se numește „Preventing Recognition of Terrorist States Act“ […]

Un nou proiect de lege al republicanilor din Senat îi va obliga pe democrați să lase teatrul în ceea ce-i privește pe talibani și să recunoască dacă îi consideră sau nu o grupare teroristă, informează Brandon Morse într-un articol RedState.

Conform publicației The Hill, proiectul de lege se numește „Preventing Recognition of Terrorist States Act“ și a fost introdus de Senatorii Marco Rubio, Tommy Tuberville, Shelley Moore Capito, Dan Sullivan, Thom Tillis și Cynthia Lummis. Acesta va solicita Secretarului de Stat Antony Blinken să „desemneze ilegitimul Emirat Islamic al Afganistanului drept un stat sponsor al terorismului, iar pe talibani ca organizație teroristă“, potrivit biroului lui Rubio.

Proiectul de lege merge chiar mai departe, precizează The Hill:

„Noul act legislativ solicită, de asemenea, sancțiuni împotriva entităților străine care ‘oferă cu bună știință sprijin talibanilor’ și ar impune realizarea unui raport ‘care să stabilească dacă talibanii ar trebui să fie desemnați ca grupare semnificativă de traficanți de droguri în temeiul Narcotics Kingpin Designation Act.’

Senatorii își propun, de asemenea, să se asigure că banii contribuabililor americani nu sunt direcționați către organizații teroriste străine care ar putea fi prezente în Afganistan.“

Rubio a motivat acest proiect de lege cu lipsa de seriozitate a lui Biden în ceea ce-i privește pe talibani, indicând clar că acțiunile lui Biden au împuternicit această grupare teroristă, nu numai în Afganistan, ci și în Statele Unite.

„Din păcate, nu avem niciun motiv să credem că președintele Biden îi va trata pe talibani așa cum ar trebui tratați teroriștii“, a adăugat el. „Congresul trebuie să ia măsuri pentru a face față acestei noi realități și pentru a-i proteja pe americani“.

Democrații, inclusiv Blinken, au vehiculat ideea că talibanii ar putea fi un guvern legitim, dar trebuie mai întâi să „câștige“ această recunoaștere. Însă așa cum au arătat din ce în ce mai evident, pe aceștia nu îi interesează să fie recunoscuți ca altceva decât o grupare teroristă violentă.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a confirmat deja că „incluziunea“ la care spera Stânga din partea grupării nu există, acțiunile standard fiind, ca de obicei, torturile și crimele.

Grupările teroriste nu vor înceta brusc să fie grupări teroriste doar pentru că Stânga americană le roagă frumos să facă asta. Uneori, singurul limbaj pe care aceste organizații îl înțeleg este forța și violența.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta