Un ofițer rus s-a dus la Deveselu, „să se roage” la biserica de lângă baza care adăpostește scutul anti-rachetă. „Nu i-am invitat, dar s-au autoinvitat”

Un ofițer rus s-a dus la Deveselu, „să se roage” la biserica de lângă baza care adăpostește scutul anti-rachetă. „Nu i-am invitat, dar s-au autoinvitat”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Un ofițer rus s-a dus la Deveselu, „să se roage” la biserica de lângă baza care adăpostește scutul anti-rachetă. „Nu i-am invitat, dar s-au autoinvitat”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Un ofițer rus, fost atașat militar al Ambasadei Rusiei în România, și-a făcut drum până la Deveselu, lângă scutul anti-rachetă NATO, unde s-a dus “să se roage” la biserica din localitate, a dezvăluit analistul militar Radu Petrescu în emisiunea “Punctul military“, de la DefenseRomania. Expertul a comentat ironic lamentațiile ambasadorului […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Un ofițer rus, fost atașat militar al Ambasadei Rusiei în România, și-a făcut drum până la Deveselu, lângă scutul anti-rachetă NATO, unde s-a dus “să se roage” la biserica din localitate, a dezvăluit analistul militar Radu Petrescu în emisiunea “Punctul military“, de la DefenseRomania.

Expertul a comentat ironic lamentațiile ambasadorului rus Valeri Kuzmin, care a reclamat că alți diplomați străini au fost invitați la Deveselu, să viziteze baza militară, dar diplomații ruși – nu. Radu Petrescu a comentat: „Nu au fost invitați, dar s-au autoinvitat. Un fost atașat militar rus s-a urcat în mașina personală și s-a dus ca simplu turist să vadă Deveselu, să se roage la biserica de acolo, probabil au verificat și la ce distanță și unde sunt americanii. Băieții au făcut recunoașterile, nu numai din satelit ci și din apropiere“.

Evenimentul s-a petrecut relativ recent, a precizat analistul.

Valeri Kuzmin, ambasadorul rus, s-a plâns de curând: “Noi nu am vizitat niciodată Deveselu. Nu am fost invitați. În mandatul meu, relativ lung, am auzit de la alți colegi că ei au fost invitați să viziteze baza de la Deveselu. Noi (rușii – n.red.) nu am fost niciodată invitați“.

Generalul american Ben Hodges, fostul comandant al trupelor acestei țări în Europa, a avertizat anul trecut că Rusia așteaptă cu mare interes o retragere a americanilor de pe continent. Regimul lui Putin are deja pregătit, în acest caz, un scenariu care prevede o invazie fie în țările baltice, fie în România, pentru a testa hotărârea și viteza de reacție a SUA și a NATO, a spus Ben Hodges.

Scutul de la Deveselu este arătat de Rusia ca o mare amenințare la adresa propriei siguranțe, deși are rol exclusiv defensiv, nu conține arme nucleare, rachete balistice sau continentale.

Prin vocile sale din România, regimul de la Kremlin atacă vehement și permanent prezența americană aici, pe care o socotește imperialistă, agresivă și ostilă.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta