Unde este Klaus Iohannis?

La Multi Ani, tuturor ! Uau, nu este groaznic sa trecem de 2021, nu-i asa? Din punct de vedere politic, au existat o serie de momente care au fost cel putin ciudate in acest an. Presedintele nostru continua sa scada in preferintele romanilor, acum la sfarsit de an. Romanii, inclusiv cei care l-au votat in […]

La Multi Ani, tuturor ! Uau, nu este groaznic sa trecem de 2021, nu-i asa? Din punct de vedere politic, au existat o serie de momente care au fost cel putin ciudate in acest an.

Presedintele nostru continua sa scada in preferintele romanilor, acum la sfarsit de an. Romanii, inclusiv cei care l-au votat in 2020, nu sunt multumiti de el. Am dorit sa fi fost un presedinte diferit, sa fie o persoana diferita. Unii ar putea crede ca romanii l-au judecat gresit pe omul Iohannis pe care l-au trimis la Cotroceni in 2020 pentru un al doilea mandat. Romania nu l-a judecat gresit , romanii au gandit gresit tipul de presedinte pe care l-au dorit. In 2020 dupa patru ani de dominatie psd-ista care a fost la un pas sa ne scoata din UE, romanii aveau un singur obiectiv, sa scape de PSD, acesta degrada tara si posibil o distrugea.

Traiam cu totii intr-un haos inainte de 2020, in fiecare zi ne intrebam ce anume a mai facut si a mai spus PSD-ul lui Dragnea. Romanii simteau ca a fost prinsi intr-o relatie abuziva, doream sa iesim, doream o usurare si de aceea multi au dat votul Presedintelui Iohannis. Pentru multi dintre noi, omul cu geaca rosie, parea omul ideal, omul care putea slabi stapanirea psd-ista asupra societatii noastre.

Dupa alegerile generale din 2020, Presedintele a decis ca o alianta de dreapta dintre PNL-USR-UDMR  ar fi buna pentru progresul tarii. Liberalii s-au gandit ca, daca tin capul plecat si ar simula ca faca treaba, vor fi rasplatiti, dar lumea nu mai functioneaza asa. In momentul acesta daca pui un megafon jos, sigur se va gasi cineva sa-l ridice. Tacerea nu mai este de aur, ea genereaza un gol care trebuie umplut.

Dupa destramarea aliantei dintre PNL-USR-UDMR si venirea in forta a PSD la guvernare, in Romania a inceput sa existe perceptia ca nici macar mutenia proverbiala a Presedintelui nu mai este productiva, ultimele sondaje ne indica un presedinte in cadere libera, impopular, care a realizat mult mai putin decat se asteptau romanii. Functia prezidentiala a fost practic abandonata, domnul Iohannis se remarca printr-o mare absenta, tara astazi nu are un lider autentic.

Din nou tacerea pune stapanire peste Romania, iar aceasta  genereaza un gol care trebuie umplut. Megafonul in aceste zile este la domnul Simion si la cei de la AUR, marele beneficiar al slabiciunii Presedintelui si al statului este AUR, prin vedeta lor George Simion, care dupa „revolta” din 21 decembrie declara la Antena 3 : „Recunosc fapta si nu o regret”.  Toti cei nemultumiti, intr-un an 2021 groaznic din punct de vedere politic si social, incep sa se alinieze in spatele lui, repetand reteta castigatoare numita anarhie.

Inclin sa cred ca cei de la PSD si PNL cred, ca il pot controla pe domnul Simion si partidul sau in orice moment, sa nu cumva sa se insele si in 2024 sa ne trezim cu un „monstru politic” la guvernare. Este bine ca domnii politicieni de la cele doua partide si presedintele sa nu uite ca : „Somnul ratiunii, naste monstri.”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta