Unde se duc politicienii, cand se duc? Desigur in alte partide .

Unde se duc politicienii, cand se duc?  Desigur in alte partide .
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Unde se duc politicienii, cand se duc? Desigur in alte partide .

  „Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească, și cred că este momentul să punem piciorul în prag și să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic și cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne privește pe noi, vom […]

  „Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească, și cred că este momentul să punem piciorul în prag și să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic și cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne privește pe noi, vom iniția un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care își părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleși să își piardă mandatul.” (Ludovic Orban- 2017)

Dacă excludem solicitările DNA pentru votarea cererilor de arestare preventivă sau de urmărire penală, următorul fenomen cu impact major în politica romanească este traseismul politic.

Obiceiul aleșilor de a „schimba barca” a devenit foarte vizibil pe agenda publică în decembrie 2014, când proiectul de lege al PSD, de aprobare a OUG 55 privind migraţia aleşilor locali era adoptat de către plenul Senatului, fiind înregistrate 86 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi șase abţineri.

Dacă cineva ar pleca dintr-un partid pe bază de concept, că nu ar fi de acord cu linia partidului, poate că am mai putea vorbi de traseism politic, dar ceea ce se face la noi e corupție curată, un mod elegant de a denumi o luare de mită. Eu nu știu cu ce față și ce argumente ar putea avea acești aşa-ziși politicieni, fie ei parlamentari sau alesi locali, ca atunci când vor veni iarăși să ne ceară votul, injurand vechiul partid pe care l-au aplaudat timp de 2-3 sau poate mai multe mandate. Să ma poată convinge că cer puterea pentru binele nostrum, pentru noi, eu nu-i cred…

Acum ceea ce se întâmplă în Romania inainte de alegeri este pur si simplu o bataie de joc la adresa “cetateanului turmentat” cel care voteaza. Politicienii sunt în jocurile lor, iar noi suntem ostaticii jocurilor lor murdare, pe care ei le fac în interesele lor. Ei toți trebuie sancționați, din momentul în care au demonstrat că nu au integritate morala. Trebuie să li se taie, pe viitor, orice conexiuni cu funcția publica, sau cel putin 2-3 cicluri electorale sa nu mai aiba dreptul de a candida pentru vreo functie publica. Trebuie să existe o presiune conjugată din partea presei, cetățenilor, altfel partidele vor face mereu compromisuri și iar, și iar se vor vinde ori vor cumpăra.

Din păcate, constat cu sincer regret, că preşedintele şi prim-ministrul, dar şi PNL au ratat încă o dată şansa de a dovedi că politica din România poate fi şi altceva decât o adunătură de paraziţi fără identitate doctrinară, a căror singur liant e banul public şi interesul de gaşcă.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta