Unioniștii din Moldova resping calul troian AUR: „Nu vrem să ne identificăm cu un partid antieuropean, antivaccin, cu simpatii rusești”

Unioniștii din Moldova resping calul troian AUR: „Nu vrem să ne identificăm cu un partid antieuropean, antivaccin, cu simpatii rusești”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Unioniștii din Moldova resping calul troian AUR: „Nu vrem să ne identificăm cu un partid antieuropean, antivaccin, cu simpatii rusești”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Partidul Unității Naționale (PUN) din Republica Moldova a declinat oferta AUR de a candida la alegerile parlamentare organizate peste Prut sub sigla formațiunii din România. Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Moldova și secretar general al PUN – partid cu platformă declarat unionistă – a anunțat luni că nu […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Partidul Unității Naționale (PUN) din Republica Moldova a declinat oferta AUR de a candida la alegerile parlamentare organizate peste Prut sub sigla formațiunii din România.

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Moldova și secretar general al PUN – partid cu platformă declarat unionistă – a anunțat luni că nu dorește ca formațiunea sa să se asocieze cu o grupare antieuropeană, anti-vaccin și care face jocurile Rusiei.

Manevrele Rusiei în Moldova și România. Cum încearcă Moscova să confiște mișcarea unionistă

AUR, formațiune pretins naționalistă care urmează agenda Rusiei în România și Moldova, s-a înregistrat în registrul electoral de la Chișinău, pentru a participa la alegerile parlamentare de peste Prut.

Formațiunea condusă formal de fostul lider de galerie George Simion a convins deja trei partide moldovenești – Uniunea Salvați Basarabia (USB), Partidul Popular Românesc (PPR) și Partidul Liberal (PL) – să candideze direct sub sigla AUR!

Oferta le-a fost făcută și celor de la PUN, dar Anatol Șalaru a declarat luni seara, la emisiunea “Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, că a declinat-o.

Declarațiile lui Șalaru au fost foarte interesante. S-ar părea că Rusia încearcă să confiște discursul unionist printr-o manevră complexă. AUR, spune Șalaru, ar urmări să crească în România folosindu-se de pârghia alegerilor din Moldova.

Declarațiile liderului unionist Anatol Șalaru despre manevrele AUR

 „Propunerea noastră a fost să facem un bloc electoral. Bloc format din PUN, AUR, PL și USB. Ei ne-au spus franc să scopul lor este să intre în Parlamentul Republicii Moldova și să aibă 15 deputați. Primele 10 locuri ni le dau nouă, celorlalte partide de pe lista lor, cu condiția că mergem sub numele și sigla AUR (…) Scopul lor (al AUR- n.red.) nu este de a schimba ceva în politică, scopul lor este să crească în sondaje în România. Ne-au spus că fiind în Parlamentul din Republica Moldova, estimează că vor câștiga 8%-10% în România.

Nu ne putem permite, la început de cale, să ne identificăm cu un partid antieuropean, antivaccin, un partid cu vădite simpații prorusești. Senatoarea Șoșoacă și-a cerut scuze de la Rusia pentru comportamentul României. În aceste condiții, am considerat că este mai bine să mergem singuri.“


Distribuie articolul