Unirea face putere

Duminica 7 februarie 2020 incepand cu ora 13.00 a avut loc la Centrul de Afaceri  Vaslui  o intalnire informala, la care au participat Presedintii Filialelor Judetene USR si PLUs, respectiv Mihai Botez si Marcel Laudatu. Deasemenea au participat consilierii judeteni si locali ai celor doua partide precum si membri ai Aliantei  USR-PLUS. Ideile prezentate au […]

Duminica 7 februarie 2020 incepand cu ora 13.00 a avut loc la Centrul de Afaceri  Vaslui  o intalnire informala, la care au participat Presedintii Filialelor Judetene USR si PLUs, respectiv Mihai Botez si Marcel Laudatu. Deasemenea au participat consilierii judeteni si locali ai celor doua partide precum si membri ai Aliantei  USR-PLUS.

Ideile prezentate au fost evidentiate prin prisma programului de guvernare USR-PLUS. A fost evidentiat si  modul de actiune pe viitor, atat in plan administrativ, economic si social in vederea aplicarii programului de guvernare precum si sugestii provenite din experienta si activitatile participantilor. A fost dezbatuta si activitatea consilierilor judeteni si locali ai Aliantei la nivelul UAT-urilor.

Comunicarea catre oameni  a activitatilor, actiunilor si initiativelor cu privire la anumite proiecte ale consilierilor Aliantei ce privesc comunitatile locale a fost deasemenea intens dezbatuta. Intalnirea a pus in evidenta  faptul ca “unirea face putere” si a prezentat un interes major printre participanti. Necesitatea de livra fapte si nu vorbe catre cetatenii judetului a fost una din temele principale. S-a luat in calcul constituirea de comisii specializate, fiecare din aceste comisii sa se axeze numai pe un anumit domeniu de activitate pentru a putea raspunde cetatenilor la problemele acestora numai cu teme serioase si clare si faptul de a avea o deschidere sincera fata de locuitorii Judetului Vaslui.

S-a stabilit ca actuala situatie a consilierilor USR-PLUS este una dificila prin prisma faptului ca este greu de a putea impune in consiliile locate proiecte proprii, dar in viitor cu o mai buna colaborare cu aliatii de la guvernare exista sanse mari de a depasi situatiile de criza. O parere personala, deoarece actuala situatie politica din tara si din Judetul Vaslui  impune o guvernare de coalitie impreuna cu PNL si UDMR, guvernarea nu va fi la executiv, nici la Parlament ci in toate institutiile centrale sau locale. Oricat de capabil va fi Guvernul , fara o majoritate parlamentara functionala si fara oameni in teritoriu care sa implementeze programul de guvernare, guvernarea nu va avea valoare.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta