UPDATE: Cristian Turcu s-a răzgândit și nu își mai dă demisia din CJ, deși Buzatu și Marian i-au anunțat plecarea.

UPDATE: Cristian Turcu s-a răzgândit și nu își mai dă demisia din CJ, deși Buzatu și Marian i-au anunțat plecarea.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • UPDATE: Cristian Turcu s-a răzgândit și nu își mai dă demisia din CJ, deși Buzatu și Marian i-au anunțat plecarea.

( Flavius GHIORGHIES – Vremea Noua ) UPDATE! Consilierul județean Cristian Turcu, condamnat în 2010 pentru trafic de minore și reabilitat în 2016, s-a răzgândit. Acesta a anunțat că nu intenționează să demisioneze în ciuda sfaturilor date de Dumitru Buzatu și Dan Marian de a face un pas în spate. Rămâne de urmărit dacă voința […]

( Flavius GHIORGHIES – Vremea Noua )

UPDATE! Consilierul județean Cristian Turcu, condamnat în 2010 pentru trafic de minore și reabilitat în 2016, s-a răzgândit. Acesta a anunțat că nu intenționează să demisioneze în ciuda sfaturilor date de Dumitru Buzatu și Dan Marian de a face un pas în spate. Rămâne de urmărit dacă voința lui Turcu de a continua la CJ este mai puternică decât recomandările venite din partea conducerii instituției precum și a partidului pe care îl reprezintă.

SACRIFICAT DE DRAGUL IMAGINII… Cristian Turcu, consilier judetean în cadrul Consiliului Judetean Vaslui, a demisionat din functie. Gestul sãu vine la doar douã zile dupã depunerea jurãmântului, ca urmare a scandalului în care a fost implicat. Condamnat în 2010 de Tribunalul Vaslui la trei ani de închisoare cu suspendare, dupã ce a vândut douã minore în scopul exploatãrii sexuale în Italia, Cristian Turcu a fost reabilitat în 2016, iar cu cazierul curat ca lacrima s-a întors în politicã, unde s-a cocotat în tot felul de functii fãrã însemnãtate, dar remunerate generos. Încurajat de Dan Marian, care probabil a vãzut în el o stea a politicii locale, Turcu a candidat în aceastã toamnã la functia de consilier judetean din partea partidului ALDE, iar printr-un concurs (ne)fericit de împrejurãri a reusit sã-si atingã obiectivul. Probabil acesta si-ar fi dus mandatul la bun sfârsit dacã cei din conducerea Consiliului Judetean n-ar fi avut „inspiratia” sã-l punã pe fostul proxenet de minore în comisia de specialitate a CJ privind protectia minorilor, învãtãmânt, familie, culturã, culte si sport. Cel care anuntat plecarea lui Turcu din Consiliul Judetean a fost chiar presedintele Dumitru Buzatu, într-o emisiune difuzatã miercuri seara la postul de televiziune B1TV. Acesta a precizat cã nimeni nu a stiut despre condamnarea la închisoare a fostului consilier, mintind cu nerusinare publicul telespectator. Redactorii ziarului Vremea Nouã au scris încã din luna iulie despre ocupatia de „peste” a lui Cristian Turcu, fiind la acea vreme chiar tinta unor atacuri venite dinspre acesta, care ne-a acuzat cã rãspândim „fake-news-uri”. Ca si în alte cazuri, s-a dovedit cã si acum am avut dreptate, personaje precum Turcu neavând ce cãuta în administratia publicã localã. Mai grav este cã pãpusarii din spatele acestor erori politice îsi vãd în continuare de treabã, ca si cum nimic rãu nu s-ar fi întâmplat.

Trasi de ureche, probabil, de sefii de la centru, Buzatu si Marian i-au cerut lui Turcu sã facã un pas în spate, ceea ce s-a si întâmplat. Anuntul a fost fãcut de presedintele Consiliului Judetean Vaslui, care, în stilul caracteristic, a încercat sã iasã basma curatã din toatã aceastã poveste, dând exemple asemãnãtoare din tarã. „Nimeni nu s-a interesat atunci (n.r. – în campania electoralã), cetãtenii i-au acordat votul. Domnul Turcu si-a dat demisia din functia de consilier judetean. Orice om mai poate si gresi. Înteleg cã presedintele CJ Ilfov a fost condamnat penal si reabilitat, asa am informatii, asa cã un umil consilier judetean…” a declarat Dumitru Buzatu la B1TV. 


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta