Ursula von der Leyen și Colegiul comisarilor europeni vor fi primiți la Paris de Emmanuel Macron cu ocazia lansării președinției franceze a Consiliului UE

Ursula von der Leyen și Colegiul comisarilor europeni vor fi primiți la Paris de Emmanuel Macron cu ocazia lansării președinției franceze a Consiliului UE
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ursula von der Leyen și Colegiul comisarilor europeni vor fi primiți la Paris de Emmanuel Macron cu ocazia lansării președinției franceze a Consiliului UE

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro ) Președintele Franței, Emmanuel Macron, îi va primi la Paris, joi și vineri, 6 și 7 ianuarie 2022, pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și pe membrii Colegiului comisarilor. Aceasta se va întâlni, de asemenea, cu președinții Senatului francez și  Adunării Naționale, se arată în comunicatul oficial.  Această […]

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro )

Președintele Franței, Emmanuel Macron, îi va primi la Paris, joi și vineri, 6 și 7 ianuarie 2022, pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și pe membrii Colegiului comisarilor. Aceasta se va întâlni, de asemenea, cu președinții Senatului francez și  Adunării Naționale, se arată în comunicatul oficial. 

Această vizită va avea loc în prima săptămână a președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, la câteva zile după publicarea, la 1 ianuarie, a programului președinției. Această vizită va pregăti termenele legislative cu Comisia Europeană pentru primul semestru al anului 2022, în special în ceea ce privește textele anunțate ca fiind prioritare de către președintele francez.

Această vizită de două zile va permite discuții între președintele von der Leyen și președintele Macron, precum și între membrii guvernului francez și comisari.

Cu această ocazie, președintele Macron o va primi pe președinta von der Leyen și pe membrii Comisiei Europene pentru un dineu de lucru la Palatul Élysée joi, 6 ianuarie 2022. La dineu vor participa, de asemenea, prim-ministrul francez, reprezentanți ai Senatului și ai Adunării Naționale, precum și mai mulți miniștri francezi.

Comisarii și miniștrii francezi se vor reuni pentru sesiunile de lucru organizate a doua zi, care vor aborda în special următoarele subiecte: mediul și lupta împotriva schimbărilor climatice (pachetul “Fit for 55”, combaterea defrișărilor importate); dezvoltarea unui nou model european (discuții privind un nou cadru bugetar și financiar, politicile industriale și digitale ale UE, politica comercială); apărarea europeană și relațiile cu Africa, Balcanii de Vest și regiunea Indo-Pacific; afacerile sociale europene și sănătatea publică (directiva privind salariul minim, egalitatea între femei și bărbați, înființarea Autorității europene pentru pregătirea și intervenția în situații de urgență în domeniul sănătății (HERA)); universitățile și cercetarea europeană și înființarea unui serviciu civic european. Aceste discuții se vor încheia cu un dejun de lucru prezidat de prim-ministru la Ministerul pentru Europa și Afaceri Externe.

În același timp, președintele francez o va primi pe președinta Comisiei Europene. Această întâlnire va fi urmată de o conferință de presă comună.

În continuare, președintele Comisiei Europene și comisarii europeni se vor deplasa la Adunarea Națională și la Senat pentru a se întâlni cu președinții și președinții grupurilor parlamentare.

Pe lângă aceste aspecte instituționale, se va aduce un omagiu personalităților fondatoare ale Uniunii Europene. Președintele von der Leyen și președintele Macron vor depune coroane de flori în fața mormintelor lui Jean Monnet și Simone Veil la Panthéon.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta