USR PLUS, apel către Guvernatorul BNR pentru reevaluarea lui Dăncilă şi Paşcu: Afectează credibilitatea instituţiei

USR PLUS, apel către Guvernatorul BNR pentru reevaluarea lui Dăncilă şi Paşcu: Afectează credibilitatea instituţiei
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • USR PLUS, apel către Guvernatorul BNR pentru reevaluarea lui Dăncilă şi Paşcu: Afectează credibilitatea instituţiei

( TheEpochTimes ) USR PLUS a făcut un apel la guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, să îi reevalueze pe noii consilieri ai BNR, Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu, întrucât cei doi ar putea afecta credibilitatea BNR. „Credibilitatea BNR e esenţială. Ştirea că Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu sunt cei mai noi […]

( TheEpochTimes )

USR PLUS a făcut un apel la guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, să îi reevalueze pe noii consilieri ai BNR, Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu, întrucât cei doi ar putea afecta credibilitatea BNR.

„Credibilitatea BNR e esenţială. Ştirea că Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangenţe cu economia ridică mari semne de întrebare. Consilierii dintr-o instituţie publică atât de importantă ca Banca Naţională a României trebuie selectaţi pe criterii clare de competenţă şi integritate, nu pentru că ‘deschid uşi’. Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat ‘să deschidă uşi’”, au scris cei de la USR PLUS pe pagina de Facebook a partidului.

La finalul postării, formaţiunea politică face un apel la guvernatorul Băncii Naţionale a României „să reevalueze noii consilieri care afectează credibilitatea instituţiei”.

Reamintim că, marţi, în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia fostul premier PSD Viorica Dăncilă va fi consilier pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde al lui Mugur Isărescu, urmând să îşi înceapă activitatea de la 1 iunie.

Ulterior, Adrian Vasilescu, consilier de strategie la BNR, a declarat pentru Hotnews.ro că Dăncilă nu este consiliera Guvernatorului instituţiei, ci unul din consultanţii Departamentului Energie Verde, unul dintre cele cinci departamente care formează Comitetul de trecere la Euro. În plus, Vasilescu a anunţat că la Departamentul de Geopolitică va fi adus Ioan Mircea Paşcu, fost vicepreşedinte al Parlamentului European.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta