USR PLUS nu a dat înapoi: Proiectul lui Nicuşor Dan pentru bugetul Capitalei a fost respins

USR PLUS nu a dat înapoi: Proiectul lui Nicuşor Dan pentru bugetul Capitalei a fost respins
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • USR PLUS nu a dat înapoi: Proiectul lui Nicuşor Dan pentru bugetul Capitalei a fost respins

( Andrei Popescu – TheEpochTimes ) Proiectul de buget pentru Capitală, în forma propusă de primarul general Nicuşor Dan, a fost respins, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 22 de voturi „împotrivă”, 17 voturi „pentru” şi 14 abţineri. Cu o seară în urmă, grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul […]

( Andrei Popescu – TheEpochTimes )

Proiectul de buget pentru Capitală, în forma propusă de primarul general Nicuşor Dan, a fost respins, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 22 de voturi „împotrivă”, 17 voturi „pentru” şi 14 abţineri.

Cu o seară în urmă, grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a ameninţat că nu va vota proiectul de buget din cauză că prevede venituri supraevaluate şi i-a cerut edilului Capitalei să îl retragă. Mai mult, consilierii au cerut ca Nicuşor Dan să îi dea drept de semnătură viceprimarului Horia Tomescu.

În timpul unei conferinţe de presă, viceprimarul Horia Tomescu a declarat, marţi seara, că trebuie revenit la masa discuţiilor pentru a fi conceput un buget realist, bazat pe venituri reale, adăugând că nu poate fi aprobat “ceva ce nu a fost discutat”.

De asemenea, viceprimarul USR PLUS a susţinut că, deşi a cerut notele de fundamentare, explicaţiile pe care se bazează sumele prevăzute în buget, răspunsul primit de la direcţiile din Primăria Capitalei a fost acela că Nicuşor Dan “a interzis accesul la orice fel de detalii care să explice forma actuală a veniturilor”.

“Avem, deci, motive să credem că aceste estimări de venituri nu sunt realiste. […] Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat. Nu am venit aici să ne jucăm. Avem o responsabilitate. Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde. Există deja decizie oficială a conducerii politice. Asta nu înseamnă că investiţiile pe anul acesta nu se vor realiza. Imediat ce bugetul va fi aşezat pe nişte fundamente reale şi legale, grupul de consilieri USR PLUS din Consiliul General îl va vota. Trebuie să ne întoarcem la masa discuţiilor în cel mai scurt timp posibil şi să facem un buget pentru bucureşteni”, a adăugat Tomescu.

La rândul său, Nicuşor Dan s-a declarat, miercuri, “uluit” de scandalul generat pe tema bugetului Capitalei.

“Vă spun sincer, sunt uluit, adică noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum şase săptămâni, şi acum venim şi spunem că eu nu am buget. Nu, realmente nu se poate aşa ceva. În opinia mea toate discuţiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc şi au fost extrem de civilizate şi de constructive. S-au adus îmbunătăţiri, spre exemplu o suplimentare a banilor pentru diverse investiţii cum e Prelungirea Ghencea. Dacă se doreşte să mai discutăm pe buget putem să discutăm dar haideţi să ne grăbim să dăm bucureştenilor bugetul pe care îl aşteaptă, să putem să începem investiţiile pe care le aşteaptă”, a afirmat Nicuşor Dan.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta