USR pune bazele, vrea sa castige alegerile din 2024. Formeaza o coalitie a fortelor anti-USL: „Sunt discutii cu voci din PNL, spun ca partidul este franjuri”

USR pune bazele, vrea sa castige alegerile din 2024. Formeaza o coalitie a fortelor anti-USL: „Sunt discutii cu voci din PNL, spun ca partidul este franjuri”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • USR pune bazele, vrea sa castige alegerile din 2024. Formeaza o coalitie a fortelor anti-USL: „Sunt discutii cu voci din PNL, spun ca partidul este franjuri”

( AK-24 – politica ) Fostul presedinte USR Dan Barna a declarat, miercuri, in emisiunea Talk News, de la Profit TV, ca USR se gandeste la o platforma mai larga, pe dreapta, unde cei care vad ca Romania se poate dezvolta pe ceva ce inseamna valori liberale sa gaseasca un punct de coagulare. El a […]

( AK-24 – politica )

Fostul presedinte USR Dan Barna a declarat, miercuri, in emisiunea Talk News, de la Profit TV, ca USR se gandeste la o platforma mai larga, pe dreapta, unde cei care vad ca Romania se poate dezvolta pe ceva ce inseamna valori liberale sa gaseasca un punct de coagulare. El a recunoscut ca sunt discutii cu ”voci din PNL, deocamdata discrete, care spun ca partidul este franjuri si ca are o mare problema de legitimitate”.

Dan Barna a aratat ca in acest moment, bazinul dreptei este destul de limitat.

”Pot fi proiecte punctuale, in care putem colabora cu parlamentarii domnului Orban, deocamdata nu este un partid acolo, vom vedea cum va evolua situatia. Vom vedea ce se va intampla, si cu acele voci, deocamdata discrete, care recunosc ca partidul este facut franjuri si au o problema mare de legitimitate”, a spus Barna, citat de news.ro.

Fostul lider USR a afirma ca exista o deschidere de a cauta alternative, la oameni care sunt in PNL, care nu au plecat cu Orban.

”Ideea noastra este ca sa construim o alternativa pe partea dreapta, mai larga decat strict USR, unde cei care vad ca Romania se poate dezvolta pe ceva ce inseamna valori liberale sa gaseasca un punct de coagulare”, a spus el.

Intrebat cum ar putea sa se numeasca aceasta platfoma, Barna a spus: ”Vom vedea vehiculul. Vom vedea daca instrumentul tehnic este primirea in partid, probabil unii vor decide sa vina in USR, sau vor fi oameni care vor dori sa se alature acestui proiect alternativ de dreapta, mai larg, nu doar al partidului nostru”, a afirmat deputatul USR.


Distribuie articolul