USR stârnește panică în PSD: nomenclaturiștii comuniști vor rămâne fără drepturile de foști președinți

USR stârnește panică în PSD: nomenclaturiștii comuniști vor rămâne fără drepturile de foști președinți
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • USR stârnește panică în PSD: nomenclaturiștii comuniști vor rămâne fără drepturile de foști președinți

( expresmedia.ro ) Deputatul Catalin Tenita (USRPLUS) anunta ca a depus un amendament la un proiect de lege initiat de PSD-istele lui Dan Voiculescu din Parlament prin care sa nomenclaturistii comunisti care au ajuns presedinti ai tarii sa ramana fara drepturile aferebte. Parlamentarii PSD au intrat imediat in panica, scrie Aktual24.ro. Steluta-Gustica Cataniciu si Gratiela […]

( expresmedia.ro )

Deputatul Catalin Tenita (USRPLUS) anunta ca a depus un amendament la un proiect de lege initiat de PSD-istele lui Dan Voiculescu din Parlament prin care sa nomenclaturistii comunisti care au ajuns presedinti ai tarii sa ramana fara drepturile aferebte. Parlamentarii PSD au intrat imediat in panica, scrie Aktual24.ro.

Steluta-Gustica Cataniciu si Gratiela Leocadia Gavrilescu, bagate de Voiculescu in Parlament pe listele PSD, au initiat un proiect de lege menit sa il lase pe Traian Basescu fara drepturile aferente functiei de fost presedinte de tara daca se va dovedi ca a turnat la Securitate. Tenita a adaugat un amendament prin care si fostii nomenclaturisti comunisti sa pateasca la fel. In acel moment, pesedistii au intrat in panica.

„Un pic de punctul 8. Pe la jumatatea anului trecut, distinsele doamne parlamentare Steluta-Gustica Cataniciu si Gratiela Leocadia Gavrilescu depun un proiect de lege privind anularea drepturilor acordate fostilor presedinti ai tarii care au avut calitatea de colaboratori ai Securitatii. A se citi Basescu.

E vorba de PLX 58/2021. Azi a ajuns la Comisia privind Drepturile Omului. Asa ca m-am gandit sa depun un amendament care ar imbunatati in viziunea mea acest proiect de lege. Sa sanctionam nu doar turnatorii Securitatii deveniti presedinti, ci si demnitarii statului si ai partidului comunist si angajatii Securitatii deveniti presedinti ai republicii democratice. Ca nu turnau turnatorii de capul lor, iar crimele alea mari impotriva drepturilor omului, colectivizarea fortata, tortura, infometarea, trimiterea la canal, abrutizarea unui intreg popor le-au facut sefii de Partid si de stat.

Vai, asta inseamna tatal nostru, Iliescu, si-au dat seama colegii distinsi de la PSD. Care au prelungit votul, au incercat sa traga de timp, au pus mana pe telefon, a venit si ceva ajutor de la minoritati. Cert e ca au castigat cu 9-8 la minutul 97, cu arbitru mai prietenos asa. Amendamentul ar fi trecut daca distinsii colegii de la un partid din coalitie ar fi venit la munca (nu doar 1 din 3 locuri ocupate + 2 neocupate). Cert este ca si asa, respins, tot voi putea sustine amendamentul acesta in plen.

Egala masura intre turnatori, ofiteri de Securitate, sefi de PCR si demnitari ai RSR! Spre nemultumirea PSD-ului. Care aparent face distinctie intre sageti si capii mafiei. Corb la corb…”, a relatat Tenita pe Facebook.


Distribuie articolul