USS Gerald R. Ford, aproape de prima misiune. SUA au finalizat integrarea sistemelor AWE pe cel mai scump portavion din istorie

USS Gerald R. Ford, aproape de prima misiune. SUA au finalizat integrarea sistemelor AWE pe cel mai scump portavion din istorie
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • USS Gerald R. Ford, aproape de prima misiune. SUA au finalizat integrarea sistemelor AWE pe cel mai scump portavion din istorie

( DefenseRomania Team ) U.S. Navy a anunțat că a finalizat cu succes integrarea celui de-al unsprezecelea, și ultimul, sistem Advanced Weapons Elevator (AWE) de transport al armamentului, la bordul portavionului USS Gerald R. Ford. Sistemele Advanced Weapons Elevator (AWE) sunt lifturi speciale concepute pentru tranportarea muniției, în condiții de maximă siguranță, din depozitele speciale […]

( DefenseRomania Team )

U.S. Navy a anunțat că a finalizat cu succes integrarea celui de-al unsprezecelea, și ultimul, sistem Advanced Weapons Elevator (AWE) de transport al armamentului, la bordul portavionului USS Gerald R. Ford.

Sistemele Advanced Weapons Elevator (AWE) sunt lifturi speciale concepute pentru tranportarea muniției, în condiții de maximă siguranță, din depozitele speciale până pe puntea navei de război. 

Potrivit U.S. Navy, integrarea sistemelor a fost finalizată în cursul săptămânii trecute. Sistemele de tip Advanced Weapons Elevator (AWE) pot transporta inclusiv rachete și bombe și dispun de tehnologii de ultimă generație ca de exemplu motoare electromagnetice menite să ridice armamentul.

Contraamiralul american James P. Downey a precizat că integrarea celor unsprezece sisteme de tip Advanced Weapons Elevator (AWE) „este o piatră de hotar pentru Marina americană, cât și pentru portavionul USS Gerald R. Ford și echipajul navei”.

Downey a completat precizând că odată cu finalizarea integrării AWE întregul sistem al portavionului e operabil iar Marina americană se poate pregăti la capacitate maximă.

USS Gerald R. Ford, cel mai scump portavion din istorie, va fi desfășurat în premieră în 2022

USS Gerald R. Ford e cel mai scump portavion construit vreodată. Dispune de tehnologii de ultimă generație și se află în faza finală de testare, fază care se va încheia în primăvara anului viitor. Ulterior nava de război va participa la prima misiune.

Portavionul cu propulsie nucleară USS Gerald R. Ford este primul din clasa care îi va purta numele.

USS Gerald R. Ford e cel mai scump portavion construit vreodată, dar programul a avut, din păcate, unele întârzieri cauzate de sistemele navei. Cea mai mare problemă se pare că a fost cu sistemul de catapultare electromagnetică. Probleme au fost reprezentate de fiabilitatea acestui sistem, dar americanii au remediat situația în cele din urmă.

Totuși, desfășurarea navei va avea loc cu o întârziere de aproximativ 4 ani față de planurile inițiale.

Totodată, dacă inițial costul de construcție al portavionului USS Gerald R. Ford era estimat la 10.5 miliarde de dolari, suma a ajuns la aproximativ 13.2 miliarde, ceea ce face din portavionul american cea mai costisitoare navă construită vreodată.


Distribuie articolul