USS Ronald Reagan a intrat într-o misiune de rutină în Marea Chinei de Sud

USS Ronald Reagan a intrat într-o misiune de rutină în Marea Chinei de Sud
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • USS Ronald Reagan a intrat într-o misiune de rutină în Marea Chinei de Sud

( Edi Neagu – Newsweek ) Portavionul american efectuează misiunea în Marea Chinei de Sud chiar după încheierea summitului NATO, la care China a fost evidențiată printre posibilele amenințări la adresa Alianței. Beijingul denunță, frecvent, astfel de misiuni militare americane. Un grup aeronaval condus de portavionul USS Ronald Reagan a intrat în Marea Chinei de […]

( Edi Neagu – Newsweek )

Portavionul american efectuează misiunea în Marea Chinei de Sud chiar după încheierea summitului NATO, la care China a fost evidențiată printre posibilele amenințări la adresa Alianței.

Beijingul denunță, frecvent, astfel de misiuni militare americane.

Un grup aeronaval condus de portavionul USS Ronald Reagan a intrat în Marea Chinei de Sud în cadrul unei misiuni de rutină, a informat marţi marina Statelor Unite (U.S. Navy), într-un context de amplificare a tensiunilor între Washington şi Beijing, care revendică cea mai mare parte a aceste zone maritime, transmite Reuters.

China denunţă frecvent misiunile militare americane în Marea Chinei de Sud, despre care afirmă că nu ajută la promovarea păcii şi stabilităţii, iar anunţul de marţi intervine după ce Beijingul a criticat grupul G7 pentru declaraţia acuzatoare la adresa sa într-o serie de domenii.

‘În timp ce se află în Marea Chinei de Sud, grupul de luptă efectuează operaţiuni de securitate maritimă, ce includ operaţiuni de zbor cu aeronave cu aripi fixe şi rotative, exerciţii de lovituri maritime şi antrenament tactic coordonat între unităţi de suprafaţă şi aeriene’, a transmis U.S. Navy.

‘Operaţiunile portavionului în Marea Chinei de Sud sunt parte a prezenţei de rutină a U.S. Navy în Indo-Pacific’, a mai indicat aceasta.

Portavionul este însoţit de crucişătorul cu rachete ghidate USS Shiloh şi de distrugătorul cu rachete ghidate USS Halsey, mai precizează comunicatul.

China şi-a întărit prezenţa militară în Marea Chinei de Sud în ultimii ani, inclusiv prin construirea de insule artificiale şi baze aeriene.

Marea Chinei de Sud a devenit unul din multele subiecte de dispută în relaţia tensionată dintre China şi Statele Unite, Washingtonul respingând ceea ce numeşte a fi revendicări teritoriale ilegale ale Beijingului asupra acestei zone bogate în resurse.

Nave militare americane au traversat Marea Chinei Sud cu frecvenţă sporită în ultimii ani, într-o demonstraţie de forţă împotriva revendicărilor chineze, potrivit Agerpres.


Distribuie articolul