Veste bună, concursurile în sistemul public vor fi reluate în curând

Veste bună, concursurile în sistemul public vor fi reluate în curând
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Veste bună, concursurile în sistemul public vor fi reluate în curând

( Vremea Nouă ) PROMISIUNE… Pentru cei care vor să devină bugetari, deputatul Tudor Polak le dă o veste mare. În Parlament se lucrează la mai multe amendamente prin care se urmărește deblocarea concursurilor pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante sau temporar vacante din instituțiile publice, anulate din pauza pandemiei. În condițiile în care criza […]

( Vremea Nouă )

PROMISIUNE… Pentru cei care vor să devină bugetari, deputatul Tudor Polak le dă o veste mare. În Parlament se lucrează la mai multe amendamente prin care se urmărește deblocarea concursurilor pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante sau temporar vacante din instituțiile publice, anulate din pauza pandemiei. În condițiile în care criza economică bate la ușă, foarte mulți tineri și nu numai își doresc să lucreze la stat, pentru siguranța locului de muncă.

Cazul de la Iași, de la Apele Române, îi bântuie pe parlamentarii vasluieni și, împreună cu colegii lor din Parlament, au găsit un mecanism prin care să împiedice angajarea unor „piloși” pe funcții publice prin metoda transferului. Prin această metodă se ocolește în mod elegant procedura de organizare a concursului pe postul vizat. Chiar dacă în România concursurile nu sunt atât de transparente pe cât ne-am dori, oricum nu sunt așa de nocive precum metoda patentată în sistem de stat, care are următorul mecanism: se găsește un post liber într-o comună uitată de lume, se organizează un concurs la foc automat, fără concurență, fiindcă are primarul grijă și după aceea, proaspătul angajat își ia zborul fie pe un post călduț în minister, prefecturi sau prin deconcentrate. Deputatul Tudor Polak anunță că Guvernul Cîțu va emite o ordonanță pentru a debloca organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante sau temporar vacante din instituțiile publice, anulate din pauza pandemiei.

Tudor Polak: „Suntem pregătiți să revenim la normalitate. Vom debloca concursurile în sistemul public

În scurt timp, conform declarației lui Tudor Polak, concursurile în instituțiile publice vor fi reluate: „Vă reamintesc că din luna mai a anului trecut, prin legea 55/2020 au fost suspendate, pe perioada stării de alertă, toate tipurile de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante sau temporar vacante din instituțiile publice, cu excepția celor din domeniul sanitar. Aceste măsuri au fost luate în vederea protecției sanitare și a limitării contactului social în timpul pandemiei. Timp de aproape un an, din cauza restricțiilor sanitare, necesare de altfel, nu s-au putut organiza concursuri. Astăzi, și datorită campaniei de vaccinare, avem o perspectivă optimistă privind reluarea activitaților în regim normal și știm că vom cîștiga lupta cu pandemia, astfel că ne dorim să revenim la normalitate în toate domeniile. Vom debloca concursurile pentru ocuparea posturilor vacante pentru toate domeniile de muncă, în instituțiile publice. Dacă nu deblocăm rapid aceste concursuri, riscăm să gripăm activitatea unor instituții esențiale pentru buna funcționare a serviciilor publice. Guvernul a emis mai multe Ordonanțe de Urgență care permit reluarea concursurilor pentru angajare în anumite domenii de importanță generală, precum învățământ, sănătate, apărare națională, ordine publică sau justiție, iar noi astăzi, prin amendamentul depus, deblocăm toate concursurile la nivel național”, a spus parlamentarul PNL.


Distribuie articolul