Vom crește capacitatea de împădurire a României

Vom crește capacitatea de împădurire a României

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui Vom crește capacitatea de împădurire a României și vom înființa o Direcție de Investigare a Infracțiunilor de Mediu – instituție autonomă, organizată pe modelul DNA și DIICOT. Pădurile au o importanță crucială în oprirea catastrofei climatice și în îmbunătățirea calității […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui

Vom crește capacitatea de împădurire a României și vom înființa o Direcție de Investigare a Infracțiunilor de Mediu – instituție autonomă, organizată pe modelul DNA și DIICOT.

🌳Pădurile au o importanță crucială în oprirea catastrofei climatice și în îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm cu toții. Cu toate astea, suprafața împădurită a României este mult mai mică decât media țărilor din UE.

🌱Angajamentul nostru înseamnă un pachet complex de măsuri care să genereze resurse financiare suplimentare pentru accelerarea ritmului de împădurire. Vom înființa un Fond Special pentru Împădurire și vom crea cadrul legal pentru utilizarea eficientă a fondului în funcție de obiectivele strategice pe care ni le propunem.

🌲Astfel, ne dorim atingerea unui ritm de împădurire anual care să facă posibilă acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României până în anul 2050 (plecând de la 29,52% – cât este în prezent)

Iar ca să protejăm pădurile pe care încă le avem, ne vom lupta cu tăierile ilegale și cu furtul de lemn.

🏡Vom înființa Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, instituție cu independență financiară și autonomie structurală. DIIM va funcționa cu personal specializat pe cercetarea penală în domeniul mediului și cu specialiști pe tehnică de mediu. Va primi resursele necesare și va putea colabora cu procurori și polițiști judiciari.

🔵🟠Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru reîmpădurire și pentru combaterea tăierilor ilegale: https://bit.ly/ImpadurimRomania

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS #USRPLUSinParlament #Romaniefarahoti


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta