Vom limita numărul de parlamentari la 300

Vom limita numărul de parlamentari la 300

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui Vom limita numărul de parlamentari la 300 și vom schimba modul în care sunt ocupate funcțiile publice prin reforma electorală. Ne vom asigura că numărul de parlamentari va fi redus la 300, așa cum românii au decis în mod constituțional, […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui

Vom limita numărul de parlamentari la 300 și vom schimba modul în care sunt ocupate funcțiile publice prin reforma electorală.

Ne vom asigura că numărul de parlamentari va fi redus la 300, așa cum românii au decis în mod constituțional, prin referendum. Scăderea numărului de parlamentari nu presupune o mai slabă reprezentare a cetățenilor. Dimpotrivă, partidele vor fi nevoite să-și trimită în Parlament cei mai competenți membri.

Votul este legătura esențială dintre cetățean și un stat democratic. Și totuși, exercitarea acestui drept este îngreunată astăzi în România. Prea mulți aleși și prea puțini cetățeni cu acces la vot înseamnă o distorsionare a democrației.

De aceea avem în vedere și o reformă electorală cu măsuri care vizează creșterea numărului de reprezentanți aleși în diaspora și extinderea votului prin corespondență și în țară – nu numai în diaspora. De asemenea, dorim implementarea votului electronic.

Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru reducerea numărului de parlamentari și reforma electorală > http://www.usrplus.ro/300_parlamentari_primari_in_2…

Votează #USRPLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS


Distribuie articolul