Vom oferi școlilor tot sprijinul de care au nevoie pentru a-și desfășura online cursurile

Vom oferi școlilor tot sprijinul de care au nevoie pentru a-și desfășura online cursurile
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Vom oferi școlilor tot sprijinul de care au nevoie pentru a-și desfășura online cursurile

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui si candidat la Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui Contextul epidemiei COVID-19 a forțat sistemul de învățământ să se adapteze rapid și să organizeze „educația la distanță”. Cum situația nu pare să se schimbe prea curând, învățământul românesc va trebui să fie capabil să funcționeze flexibil și pe […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui si candidat la Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui

Contextul epidemiei COVID-19 a forțat sistemul de învățământ să se adapteze rapid și să organizeze „educația la distanță”. Cum situația nu pare să se schimbe prea curând, învățământul românesc va trebui să fie capabil să funcționeze flexibil și pe termen lung, cu o importantă componentă online.

Una dintre cele mai mari probleme întâmpinate este cea a lipsei

competențelor digitale în rândul cadrelor didactice. De multe ori, elevii sunt mai familiari cu tehnologia decât profesorii lor.

În acest context este necesară crearea unor echipe dedicate de suport, care să aibă grijă ca desfășurarea cursurilor online să fie posibilă fără probleme.

Vom demara un program național pe patru ani – finanțat cu fonduri europene – pentru recrutarea de personal specializat, înființarea și managementul a 8 Centre Regionale de Suport în Educația Online (CR-SEO). Aceste centre vor oferi sprijin în aspecte precum conectarea la internet de mare viteză, achiziția de echipamente, dar și formarea de competențe digitale pentru cadrele didactice și suplinirea predării online a orelor de informatică pentru școlile care nu au profesori specializați.

Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru a sprijini școala online.

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS

Citește toate angajamentele noastre pe www.usrplus.ro


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta